MENIU

Furtuni puternice şi grindina au afectat mai multe judeţe din ţară

Foto: Realitatea TV
Furtuni puternice şi grindină în mai multe judeţe din ţară.

Furtuni puternice şi grindină în mai multe judeţe din ţară. Ploile torenţiale, grindină şi vijeliile au răvăşit joi noapte judeţele Prahova şi Bihor. Aproape toate străzile din Suceava au fost acoperite de apă, joi seară, în urma unei ploi torenţiale, iar la Iaşi vântul a smuls cărămizile de pe faţada unui bloc.

În judeţul Prahova, vijelia a făcut prăpăd. Comuna Aluniş a fost acoperită de grindina de marimea unei nuci. Aproape 70 hectare de pomi fructiferi şi peste 200 de hectare de teren arabil şi păşuni au fost distruse. La Albeşti-Paleologu, tot în Prahova, un om a fost dus la spital după ce a fost lovit de trăsnet.

Şi Oradea a fost răvăşită joi noapte de o puternică furtună. 

Grindina a făcut ravagii şi în comunele Bârseşti şi Păuleşti din Vrancea. 150 de hectare de culturi au fost culcate la pământ şi 50 de acoperişuri au fost distruse.

O ploaie torenţială de jumătate de oră a făcut din Suceava o mică Veneţie. Pe Drumul Naţional 17, la intrarea în oraş, circulaţia a fost complet blocată din cauza apei.

La Iaşi, vântul care a bătut cu violenţă a smuls cărămizile de pe faţada unui bloc.

Probleme au fost şi în alte judeţe. În Teleorman, străzile din Roşiorii de Vede au fost inundate iar la Zimnicea vântul a doborât un copac peste calea ferată.  

Inundaţii vineri dimineaţă şi în Baia Mare. În urma ploilor, apa a ajuns de jumătate de metru pe mai multe străzi din oraş după ce pârâul Craica a ieşit din albie.

Mai multe articole despre:
furtuna ploi torenţiale vijelie judeţe