MENIU

Furtuni puternice la Cluj şi Alba, cu acoperişuri şi bucăţi de bloc desprinse - VIDEO

Foto: RTV
Traficul s-a desfăşurat cu dificultate din cauza ploilor
Din cauza vântului o bucată din peretele unui bloc s-a desprins
Echipele de pompieri intervin pentru a remedia situaţia
Foto: Bianca

O furtună puternică a smuls acoperişurile a două imobile din municipiul Cluj-Napoca, a provocat două incendii şi a întrerupt alimentarea cu energie electrică în unele zone din judeţul Cluj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, Andrei Biriş, două acoperişuri de case din cartierul Grigorescu din municipiul Cluj-Napoca au fost smulse de vântul puternic, iar acoperişul unei alte case a luat foc în timpul furtunii.

"Am primit mai multe sesizări, printre care una privind acoperişul unei case de pe strada Octavian Fodor, care a luat foc după ce a fost trăsnit, o şură a luat foc în comuna Râşca, tot după ce a fost lovită de fulger. Câţiva copaci au căzut peste linii de înaltă tensiune, provocând întreruperea furnizării curentului electric, iar în Cluj-Napoca am avut şi 10-12 apeluri, în timpul furtunii, care sesizau inundaţii, unele dintre ele din cauza faptului că sistemul de canalizare nu a putut prelua cantitatea mare de apă căzută", a declarat Andrei Biriş corespondentului NewsIn.

Potrivit acestuia, la 112 au fost primite mai multe sesizări privind copaci căzuţi pe carosabil, iar echipele de pompieri intervin pentru a remedia situaţia.

În oraşul Aiud a plouat mai puţin de o oră. Vântul a distrus peste 70 de acoperişuri, iar apa a ajuns în beciurile caselor.

Imagini cu furtuna de la Cluj am primit şi de la telespectatorii Realitatea TV. Din cauza vântului o bucată din peretele unui bloc s-a desprins.

Bianca ne-a trimis imaginile pe adresa martorocular@realitatea.net. Alex ne-a spus că traficul s-a desfăşurat cu dificultate din cauza vizibilităţii reduse, maşinile au încetinit, iar ştergătoarele nu mai făceau faţă ploii abundente. 

Mai multe articole despre:
Cluj ploaie furtuna vijelie vânt acoperiş bloc perete rafală