MENIU

Funcţionarii publici amână până în 16 martie greva generală programată pentru luni

Foto: NewsIn

Funcţionarii publici şi personalul contractual din administraţia publică amână greva generală anunţată pentru luni până în 16 martie, dată la care ar urma să fie finalizate negocierile cu Ministerul Muncii pe proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind sporurile şi indemnizaţiile.

"Dacă până pe 16 martie nu ne vor fi soluţionate revendicările, vom organiza acţiuni comune de protest alături de profesori, cadre medicale şi poliţişti şi vom bloca activitatea în sistemul public. Momentan, suntem mulţumiţi că am reuşit ca prin greva de avertisment de luni să convingem Ministerul Muncii să nu mai promoveze ordonanţa de urgenţă ce urmărea tăierea unor sporuri şi a plăţii orelor suplimentare", a declarat pentru NewsIn, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu. 

Reprezentanţii sindicatelor se întâlnesc din nou astăzi cu oficiali din cadrul Ministerului Muncii pentru a purta negocieri pe marginea proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal din sectorul bugetar.

În noul proiect de ordonanţă trimis marţi sindicatelor de Ministerul Muncii nu mai este prevăzută eliminarea plăţii în numerar a orelor suplimentare, masură contestată vehement de sindicate, şi mentine primele pentru angajatii ce lucreaza cu fonduri europene şi stimulente pentru unii funcţionari publici.