MENIU

FRF introduce aplauzele obligatorii pentru echipele din Liga I

Foto: prahovasport.ro

Comitetul Executiv al FRF a hotărât ca, după orice meci, jucătorii echipei gazdă să se alinieze pentru a-şi aplauda adversarii. Cei care nu se supun regulii vor primi amenzi între 5.000 şi 50.000 lei.

Fotbalul românesc continuă să fie bântuit de hotărâri ciudate. Din prea mult zel pentru ordine şi fair-play, FRF a luat o hotărâre care stârneşte rumoare, aceea ca jucătorii echipei gazdă să fie obligaţi să-şi aplaude adversarii la sfârşitul fiecărui meci din Liga I sau Cupa României. Dacă până la un punct decizia poate fi înţeleasă, ea cade în derizoriu atunci când echipele gazdă câştigă întâlnirile la scoruri fluviu, aplauzele aduse învinşilor căpătând atunci conotaţie ironică.

Totuşi, cei care nu se supun noilor reguli, vor fi amendaţi, hotărârea fiind cuprinsă în Regulamentul Disciplinar: "În vederea încurajării respectării principiilor de conduită prevăzute de art. 3 din prezentul Regulament, în cadrul jocurilor oficiale desfăşurate în competiţiile organizate de FRF/LPF, jucătorii echipei gazdă sunt obligaţi ca, la sfârşitul jocului, după fluierul final al arbitrului, să se aşeze pe două linii lângă intrarea în tunelul de acces la vestiare (în dreapta şi în stânga acesteia) şi să aplaude prestaţia adversarului. respectarea acestor reguli va fi verificată de arbitrul jocului, acesta urmând să facă menţiuni despre neîndeplinirea obligaţiilor amintite mai sus, în raportul de arbitraj. Nerespectarea dispoziţiilor de mai sus constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu penalitate sportivă între 5.000 şi 50.000 lei".

În altă ordine de idei, în conformitate cu ceea ce se întâmplă la nivel european,s-a hotărât că arbitrul poate opri desfăşurarea unui meci, în cazul în care suporterii au un comportament rasist.

Mai multe articole despre:
Liga I Cupa României FRF