MENIU

Fraţii Costea au învins Farul Constanţa cu 3-0

Foto: www.sportmax.ro

Universitatea Craiova a câştigat în faţa Farului cu scorul de 3-0 prin reuşitele lui Florin Costea (19), (74) şi Mihai Costea (69).

Jucătorii s-au mobilizat rapid. Partida a început cu o lovitură liberă executată de Şoavă care a trimis, însă pe lângă poartă de la 25 de metri.

În primele minute echipa lui Nicolo Napoli părea mai închegată, drept dovadă în minutul 19 Universitatea deschide scorul prin reuşita fraţilor Costea. Florin Costea marchează în poarta goală după ce primeşte o pasă de la Mihai Costea.

Mihai Costea vrea sa mărească avantajul oltenilor şi se apropie din nou în minutul 23 de un gol. După nici două minute, Florin Costea ajunge la poarta lui Curcă, dar portarul respinge.

Farul încearcă să-şi ia revanşa prin Gerlem, care e la un pas de a înscrie, după centrarea lui Măţel, însă Bornescu salvează situaţia. În minutul 33 oltenii cer henţ, dar cei doi arbitri lasă jocul să continue.

Farul mizează mult pe tineri ca Larie şi Măţel care îşi fac simţită prezenţa în prima parte a meciului. Cea mai mare ocazie a constănţenilor din această repriză este creată de Larie care reia de la 6 metri, însă Prepeliţă respinge, ies astfel la iveală lacunele din apărarea oltenilor.

Farul a încercat din primele secunde ale celei de-a doua reprize să pună în pericol poarta lui Bornescu. Craiovenii se bazează pe contraatac. În minutul 47 oltenii sunt la un pas de 2-0, după o centare a lui Dănănae, Florin Costea a reluat cu capul din marginea careului mic pe lângă poartă.

Partida nu a fost lipsită de incidente. Alibec s-a accidentat într-un duel aerian cu Dănănae şi a fost înlocuit de Gosici în minutul 61.

Constănţenii nu au reuşit să fructifice fazele fixe, deşi au avut mai multe şanse. Craiovenii le-au dat bătăi de cap cu al doilea gol în minutul 69 Mihai Costea a înscris după ce a primit o pasă de la Rose.

Dacă al doilea gol le-a cam tăiat elanul constănţenilor, al treilea i-a lăsat pur şi simplu cu gura căscată. Florin Costea reuşeşte dubla în minutul 74.

Echipa lui Ion Marin nu a reuşit să-şi mai revină după ploaia de goluri încasate. Înaintea acestei partide Farul era pe locul 13, în timp ce Universitatea era pe 9.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Farul Constanţa - Universitatea Craiova, 0-3