MENIU

Franks spune că FMI va fi flexibil cu România în modul de atingere a ţintelor de deficit bugetar

Foto: standard.money.ro

FMI va fi flexibil cu România în modalităţile de atingere a ţintelor pe deficit bugetar, dar reprezentanţii delegaţiei Fondului nu au discutat până în prezent cu autorităţile române despre modificarea acestor ţinte, a declarat, miercuri, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

"Am stabilit ţintele, însă putem fi flexibili în modul de atingere a acestora. Discuţiile membrilor echipei noastre continuă la Ministerul de Finanţe", a menţionat Franks.

El a adăugat că situaţia României nu se aseamănă cu cea a Letoniei, din punctul de vedere al FMI, chiar dacă şi guvernul de la Riga a fost schimbat, pentru că politicile economice sunt diferite în cele două ţări.

Letonia, o economie mică şi deschisă, a intrat într-o gravă recesiune, care a dus la căderea guvernului condus de Ivars Godmanis la începutul acestui an. Actualul premier, Valdis Dombrovskis, a declarat recent că guvernul său va face tot ce este necesar pentru ca Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE) să continue să acorde sprijin financiar ţării, pentru a evita "falimentul de stat".
Mai multe articole despre:
România FMI împrumut deficit bugetar Jeffrey Franks