MENIU

Franco Frattini: Nimeni şi nimic nu poate să afecteze relaţia noastră, nici măcar criminalii

foto: NewsIN
Frattini: Acordurile bilaterale trebuie mai bine aplicate

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a vorbit în conferinţa de presă organizată împreună cu omologul român, Cristian Diaconescu, despre aportul românilor la creşterea economiei italiene, dar a amintit şi de infracţiunile comise de compatrioţii noştri în Peninsulă.

Prezenţa comunităţii româneşti a fost în centrul discuţiilor dintre cei doi oficiali.

Ministrul italian de Externe a amintit că ţara sa a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai aderării României la UE şi în aceeaşi notă a vorbit şi despre contribuţia românilor la creşterea economiei ţării sale. 

Frattini a comentat şi faptul că sunt români care comit infracţiuni în Italia. "Legile italiene, riguroase în ceea ce priveşte criminalitatea, trebuie aplicate. Nu avem toleranţă faţă de cei care comit infracţiuni. Am cerut trimiterea unui contingent mai mare de poliţişti români în Italia.  Acordurile bilaterale trebuie întărite şi mai bine aplicate", a spus ministrul italian care a subliniat că guvernele celor două ţări colaborează foarte bine în toate domeniile.

"Cel care a comis o infracţiune trebuie să îşi ispăşească pedeapsa în ţara sa. Nimeni şi nimic nu poate să afecteze relaţia noastră, nici măcar infractorii", a spus Frattini legat de infracţionalitatea din comunitatea de un milion de români  din Peninsulă. 

Concluzia ministrului italian a fost că pentru ca lucrurile să între pe făgaşul cel bun "Acordul cadru dintre România şi Italia trebuie modificat, adus la zi". 

 

Mai multe articole despre:
români Italia Cristian Diaconescu Franco Frattini