MENIU

FOTO + VIDEO | Un nou model de mască anti-COVID stârnește controverse

Sursa foto: Twitter

Sud-coreenii au inventat o mască anti-coronavirus pliabilă, care poate fi utilizată în restaurante pentru a oferi protecție în timpul mesei. Masca a stârnit interes, însă a atras și multe critici în mediul online. 

O companie din Coreea de Sud a creat „kosk”-ul, o mască de protecție care poate fi pliată pentru a acoperi doar nasul când purtătorul mănâncă, relatează Insider.

O cutie de 10 kosk-uri, create de compania Atman, este vândută pe un site din Coreea de Sud pentru puțin peste 8 dolari, potrivit The Washington Post.



Masca a fost numită așa prin combinarea termenilor „mask” și „ko”, cuvântul coreean pentru „nas”. „Kosk” mai este folosit în Coreea de Sud pentru persoanele care nu poartă corect masca de protecție, ci sub nas.

Recent lansată pe piață, masca se vinde în seturi de 10 bucăți, la prețul de 8 dolari. Poate fi pliată astfel încât să acopere doar nasul și să lase gura descoperită.

Scopul este acela de a oferi protecție purtătorului în timp ce acesta manâncă într-un spațiu închis.

Unii au salutat produsul, alții, însă, s-au declarat sceptici. Majoritatea susține că o astfel de mască nu oferă mai multă protecție decât una obișnuită.

Cu toate acestea, unele studii arată că nasul este cea mai ușoară cale prin care coronavirusul poate să pătrundă în organism.