MENIU

Fotbal, sânge şi moarte pe un stadion din Honduras. ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE!

Foto: www.latribuna.hn

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost rănite în urma unor grave incidente produse în afara Stadionului Naţional din Tegucigalpa (Honduras), la finalul derby-ului dintre Olimpia şi Motagua. Violenţele de la Tegucigalpa nu au fost cauzate doar de marea rivalitate dintre suporterii celor două echipe, ci au apărut şi pe fondul tensiunilor politice din Honduras.

Presa locală a anunţat că una dintre victime avea 35 de ani şi a fost deja identificată de familie, în timp ce identitatea celuilalt mort nu a fost stabilită. Potrivit unui reprezentant al forţelor de ordine, alte şase persoane au fost internate în spital cu răni provocate de gloanţe, două dintre ele fiind împuşcate în organe vitale.

Potrivit primelor informaţii oficiale, incidentele s-au produs la finalul meciului încheiat cu scorul de 0-0, în timp ce spectatorii părăseau stadionul. Între suporterii celor două echipe a avut loc o confruntare, poliţia a intervenit pentru a calma spiritele, iar conflictul s-a transformat într-unul armat. Reprezentanţii forţelor de ordine au tras focuri de armă şi au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a reuşi să controleze situaţia.

Incidentele de la meciul dintre Olimpia şi Motagua s-au produs şi pe fondul tensiunilor existente în această perioadă în Honduras din cauza crizei politice provocate de răsturnarea preşedintelui Manuel Zelaya, la 28 iunie.

Mai multe articole despre:
fotbal morţi arme incidente Honduras