MENIU

Fostul procuror Gabriela Ghiţă a cerut recuzarea completului în dosarul în care este acuzată de fraudarea unui concurs pentru procurori

Foto: romanialibera.ro

Fostul procuror general adjunct al României, Gabriela Ghiţă, a cerut marţi recuzarea completului de judecată şi a reprezentantului Parchetului în dosarul în care este acuzată, alături de alţi procurori, de fraudarea concursului pentru funcţiile de conducere din Parchete, din toamna anului 2007.

Motivul recuzării l-a constituit respingerea, de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a mai multor excepţii de nelegalitate invocate de apărătorul Gabrielei Ghiţă.

Şedinţa de judecată a fost suspendată până la ora 13.00, timp în care un alt complet va analiza cererea de recuzare.

Dosarul fraudării concursului pentru procurori a fost trimis la Curtea Constituţională, în decembrie 2008, dar instanţa supremă a cerut dosarul, pentru a putea continua judecata la termenul de marţi, urmând să-l retrimită la CCR în cederea soluţionării unei excepţii de neconstituţionalitate.  

DNA i-a trimis în judecată, în data de 6 mai 2008, pe procurorii Eugen Cojocaru, Gheorghe Dumitru, Gabriela Ghiţă, Sterian Guli, notarul Gheorghe Bucur şi judecătorul Gheorghe Cerbeanu, în legătură cu fraudarea concursului pentru funcţiile de conducere din parchete din toamna anului 2007.

Examenul pentru ocuparea funcţiilor de conducere în parchete a avut loc în perioada 28 octombrie – 25 noiembrie 2007.
Mai multe articole despre:
proces procurori concurs recuzare Gabriela Ghiţă