MENIU

Foştii generali în rezervă Mihai Chiţac şi Victor Atanasie Stănculescu cer să fie eliberaţi

Foto: NewsIn

Foştii generali în rezervă Mihai Chiţac şi Victor Atanasie Stănculescu au ajuns marţi din nou în faţa judecătorilor Tribunalului Militar Bucureşti. Stănculescu cere să fie eliberat din închisoare pe motive medicale, iar Mihai Chiţac, care este deja in libertate, cere prelungirea perioadei cu încă trei luni pe motiv că nu a reuşit să se opereze.

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis, în 29 decembrie 2008, să întrerupă pentru trei luni pedeapsa cu închisoarea a lui Mihai Chiţac, respectiv de pe 29 decembrie 2009 până pe 29 martie 2009, decizia putând fi atacată cu recurs. Procurorul nu a declarat, însă, recurs.

De altfel, procurorul de şedinţă a fost de acord cu întreruperea executării pedepsei pentru o perioadă de două luni în ceea ce îl priveşte pe fostul general Mihai Chiţac.

Mihai Chiţac nu poate părăsi ţara şi trebuie să se prezinte la Poliţie şi în instanţă ori de câte ori este chemat, potrivit deciziei Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti. Instanţa a mai decis ca lui Chiţac să nu i se elibereze paşaport, iar în cazul în care fostul general are deja unul acesta trebuie anulat. De asemenea, Chiţac nu poate să îşi schimbe domiciliul fără acordul instanţei.