MENIU

Formula 1 - Vettel a câştigat Marele Premiu al Chinei

Foto: Xinhua

Germanul Sebastian Vettel a câştigat, duminică, Marele Premiu al Chinei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, iar echipa sa, Red Bull, a realizat dubla, după ce colegul său Mark Webber a sosit al doilea.

Podiumul a fost completat de Jenson Button (Brawn GP), liderul clasamentului piloţilor, iar coechipierul său Rubens Barrichello a sosit al patrulea.

În puncte au mai terminat finlandezul Heikki Kovalainen (locul 5), britanicul Lewis Hamilton (locul 6), ambii de la McLaren-Mercedes, germanul Timo Glock de la Toyota (locul 7) şi elveţianul Sebastien Buemi de la Torro Rosso (locul 8).

Vettel, care la 21 de ani a obţinut a doua victorie din carieră, a dominat cursa desfăşurată în condiţii meteo dificile. Prima sa cursă câştigată a avut loc anul trecut, la Monza şi s-a desfăşurat tot pe ploaie.

După ce în primele două etape monoposturile McLaren-Mercedes au avut evoluţii slabe, pe circuitul de la Shanghai acestea au înregistrat o uşoară revenire, în timp ce fosta campioană mondială la constructori, Ferrari, a continuat seria rezultatelor dezamăgitoare. Felipe Massa a abandonat după numai 21 de tururi, când era al treilea, iar Kimi Raikkonen a trecut linia de sosire al zecelea, astfel că scuderia rămâne fără niciun punct în clasamentul constructorilor, la fel ca Force India.

Deşi nu au mai câştigat cursa, cum s-a întâmplat în primele două etape, Button şi Brawn continuă să conducă în ierarhiile generale ale piloţilor şi constructorilor. Button are 21 de puncte şi este urmat în clasament de Barrichello, cu 15 puncte, Vettel şi Timo Glock, ambii cu câte 10 puncte.

Brawn GP este lider cu 36 de puncte, în clasamentul constructorilor, locurile următoare fiind ocupate de Red Bull (19,5 puncte), Toyota (18,5 puncte) şi McLaren-Mercedes (8 puncte).