MENIU

Formula 1 - FIA nu mai negociază cu echipele modificarea regulamentului

Foto: www.barcelonation.com

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat marţi că a întrerupt discuţiile cu reprezentanţii Asociaţiei Echipelor de Formula 1 (FOTA), iar regulamentul pentru sezonul 2010 rămâne neschimbat.

Experţii financiari ai celor două părţi au avut o întâlnire în cursul zilei de luni, încercând să negocieze viitorul Formulei 1, echipele fiind nemulţumite că FIA vrea să limiteze bugetul anual. "Din păcate, reprezentanţii FOTA au anunţat că nu au mandat pentru a discuta regulamentul financiar propus de FIA pentru 2010. Astfel, nu s-a ajuns la un acord. Din acest motiv, regulamentul publicat de FIA rămâne neschimbat", a anunţat forul internaţional.

Campioana Ferrari a ameninţat că se va retrage din Formula 1 după 60 de ani în cazul în care FIA limitează bugetul la 40 de milioane de lire sterline. Echipele Renault, Toyota şi Red Bull sunt şi ele nemulţumite de regulament.

FIA a publicat vinerea trecută lista echipelor înscrise pentru sezonul 2010, iar cele nemulţumite au fost anunţate că până vineri trebuie să-şi anunţe decizia definitivă.
Mai multe articole despre:
Formula 1 regulament Ferrari FIA