MENIU

Formula 1 - Ferrari şi restul membrilor FOTA s-au înscris în sezonul următor

Foto: www.fia.com

Toţi membrii Asociaţiei Echipelor de Formula 1 (FOTA), din care face parte şi scuderia italiană Ferrari, s-au înscris în ediţia 2010 a campionatului de Formula 1.

"FOTA confirmă că toţi membrii săi şi-au confirmat participarea în viitorul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, fiind de acord cu reducerea semnificativă a costurilor în următoarele trei sezoane", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Reprezentaţii echipelor au adăugat că speră să aibă o colaborare productivă alături de Federaţia Internaţională de Automobilism, prin care să construiască o "fundaţie solidă" pentru succesul Formulei 1.

Din FOTA fac parte toate echipele concurente în acest sezon: BMW Sauber, Brawn GP, Ferrari, Force India, McLaren, Red Bull, Renault, Toro Rosso şi Toyota, în timp ce Williams a fost recent suspendată.

Mai mulţi constructori au avertizat că nu vor mai concura în F1 după ce FIA a anunţat că vrea limitarea bugetului anual.

Altfel, vineri, când a fost ultima zi de înscriere în care echipele au avut dreptul să se înscrie în viitorul sezon al campionatului mondial de Formula 1, şi echipa Prodrive, condusă de fostul şef al Benetton şi BAR, David Richards, şi-a anunţat participarea  în sezonul 2010.

Richards este şi preşedintele constructorului de maşini Aston Martin, la care principalul acţionar este compania Investment Dar, la fel ca la Prodrive. "Cu ajutorul Dar Capital cred că putem îndeplini condiţiile cerute şi am cerut înscrierea în sezonul viitor din Formula 1", a spus şeful echipei.  

Mai multe articole despre:
Formula 1 sezon Ferrari FOTA