MENIU

Focşani: Viceprimarii oraşului vor fi aleşi în funcţie de coaliţia de guvernare

Consiliul Local Focşani

La un an şi jumătate de la alegerile locale, Focşaniul nu are viceprimari. Alegerea acestora depinde de opţiunea PNL, reprezentat de 4 consilieri. PSD (10 consilieri) şi PD-L (7 consilieri) încearcă să obţină majoritatea de 11 voturi.

Administraţia focşăneană  va intra în anul 2010 fără cei doi viceprimari a căror alegere a fost amânată de către consilierii locali de la alegerile locale din iunie 2008.

După rezultatul prezidenţialelor, primarul Decebal Bacinschi (PSD) şi-a nuanţat opţiunile personale privind coloratura politică a viitorilor viceprimari. Dacă în urmă cu două luni, edilul dorea doi viceprimari de la PSD, acum admite orice variantă.

\"În 10 ani de zile, am lucrat bine cu oricare dintre viceprimarii aleşi. Din punctul meu de vedere, doresc să am doi viceprimari care să facă treabă, nu contează care dintre cei 21 de consilieri vor fi aleşi\", a declarat primarul Focşaniului, Decebal Bacinschi.

Liderul grupului de consilieri PD-L, Nicu Tănase, îşi doreşte viceprimari PD-L şi PNL. “În Focşani este o situaţia inedită: la alegerile locale din 2008, cetăţenii au votat în majoritate cu dreapta, deci soluţia logică ar fi un primar PD-L şi unul PNL, acest lucru va fi reflectarea votului în administraţia focşăneană”, spune Nicu Tănase.

Liberalii , care au rolul de arbitru în Consiliul Local la alegerea viceprimarilor, spun că nici unul din grupurile politice nu a vrut până acum să fie tranşată această problemţă.  \"Noi am avut iniţiative de a alege viceprimarii, însă ele au fost sortite eşecului, pentru că nici unul dintre celelalte grupuri de consilieri nu era pregătit să ne susţină un eventual proiect de hotărâre. Ceea ce este cert e că din această tergiversare are de pierdut cetăţeanul, de câştigat, nici măcar primarul\", declară liderul grupului de consilieri liberali, Gheorghe Stan.

După alegerile locale din 2008, la Focşani au fost aleşi viceprimari PD-L şi PNL. Hotărârea a fost anulată de Curtea de Apel Galţi, ca urmare a unei acţiuni deschide de PSD, pentru că majoritatea PNL – PD-L de la acel moment a folosit carioci de culori diferite, pentru controlul votului.

 

Mai multe articole despre:
PNL PSD Consiliul Local Focşani viceprimari PD-L