MENIU

Flutur spune că în unele primării este nevoie de reduceri de personal

Foto: NewsIn

Gheorghe Flutur, vicepreşedinte PD-L şi preşedinte al CJ Suceava, sprijină ideea reducerii cheltuielilor cu personalul din administraţia locală, inclusiv prin disponibilizări, însă spune că acestea ar trebui să survină doar după introducerea standardelor de cost.

Flutur a spus că evoluţia economică impune o serie de măsuri mai severe care se pot concretiza inclusiv prin disponibilizări din cadrul aparatului administraţiilor locale, însă a precizat că aceste concedieri trebuie precedate de introducerea standardelor de cost care vor indica în mod precis unde se impun ajustările de personal. "Standardele de cost vor arăta unde trebuie să ajustăm. Traversăm o perioadă grea şi trebuie să ne întindem cât ne este plapuma", a spus Flutur, precizând că este necesar ca fondurile economisite astfel să primească o destinaţie clară.

El a susţinut că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a recurs la o reducere de personal din cadrul instituţiei pe care o conduce şi a spus că măsuri similare pot fi adoptate şi în alte consilii judeţene sau primării. "Sunt convins că există primării şi autorităţi ale administraţiei unde este loc de ajusta", a adăugat Gheorghe Flutur.

Restructurarea instituţiilor de stat se va face raportat la standardele de cost, care se vor aplica atât pentru administraţia publică, cât şi pentru domeniile sănătăţii, asistenţei sociale şi învăţământului preuniversitar, a anunţat miercurea trecută premierul Emil Boc.