MENIU

Flutur: Este problema PSD dacă aruncă ţara în criză

Foto: newsbucovina.ro

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat că este problema PSD dacă aruncă ţara în criză, subliniind că social-democraţii au fost avertizaţi în mai multe rânduri cu privire la declaraţiile miniştrilor PSD.

"Dacă pleacă, bucuroşi le-om duce toate", a spus Flutur în conferinţă de presă, adăugând că "este problema dumnealor dacă aruncă ţara în criză". Flutur a arătat că miniştrii PSD au fost avertizaţi în mai multe rânduri şi a subliniat că PD-L nu doreşte Ministerul de Interne.

"Nu ştiu de ce şi acum trebuie să privim cu atâta clemenţă şi toleranţă, pentru că nu este prima dată. Odată se vorbea despre nu ştiu ce arhive, noi i-am mai avertizat. Nu vrem noi Ministerul de Interne", a declarat Flutur. Vicepreşedintele PD-L consideră că Dan Nica este responsabil pentru că a fost remaniat, arătând că un ministru "nu se poate juca" cu declaraţii publice.

"Mai ales acum, într-o perioadă de criză, nu poate un ministru să se joace aşa cu declaraţiile după care să retracteze. Să vină după două zile şi să zică ", a spus el.

Flutur a apreciat că declaraţia lui Mircea Geoană a fost un atac la Traian Băsescu şi PD-L şi, de fapt, poate fi considerată o declaraţie de război. "Declaraţiile pe care le-a făcut Mircea Geoană au fost de război, din şapte cuvinte, şase erau Traian Băsescu şi atac la PD-L", a spus vicepreşedintele PD-L.
Premierul Emil Boc a anunţat luni că a luat decizia remanierii ministrului Internelor, Dan Nica, pentru declaraţiile sale referitoare la turismul electoral. Boc a precizat că a cerut PSD ca în 24 de ore să facă o nouă propunere pentru ministerul de Interne, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla în acest termen, va propune un interimat.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat luni, după şedinţa BPN al PSD, că social-democraţii îl susţin şi menţin sprijinul politic pentru Dan Nica şi aşteaptă ca premierul Emil Boc să revină asupra deciziei de a-l remania. Duvăz a spus că cine îşi asumă un asemenea gest unilateral, de a schimba un ministru, înseamnă că a încălcat protocolul de colaborare pentru Guvern şi îşi asumă toate consecinţele. Emil Boc are 24 de ore să revină asupra deciziei, a mai spus Duvăz. Ulterior, conducerea PSD a anunţat convocarea unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional al PSD, de la ora 17.00.

Premierul Emil Boc a anuţat marţi, la Guvern, că PSD nu a transmis o propunere pentru postul de ministru al Internelor şi că a solicitat liderilor PSD, la ora 8.30, să îi propună un interimar din rândul social-democraţilor, până la ora 13.00, când va transmite propunerile la Cotroceni.
Mai multe articole despre:
guvern guvernare PSD coaliţie Gheorghe Flutur criză PD-L