MENIU

Flutur: Am convenit cu PSD elaborarea normelor metodologice la Legea Educaţiei

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a afirmat că partidele din Coaliţie au căzut de acord ca elaborarea normelor metodologice ale Legii Educaţiei să se facă cât mai repede, astfel încât Legea să fie aplicabilă imediat după promulgarea de către preşedinte.

Gheorghe Flutur a afirmat că primul-ministru Emil Boc a solicitat explicit, în cadrul şedinţei Coaliţiei din această dimineaţă, ca ordinul ministrului Ecaterina Andronescu privind directorii de şcoli să nu conducă la schimbarea vreunuia dintre ei, în caz contrar ministrul urmând să fie remaniat.

"Sunt convins că nu se va plica acest ordin. Cu PSD am convenit împreună elaborarea normelor metodologice ale noii legi. Premierul a cerut ca acest ordin să  nu facă efecte. Dacă ar fi ca acest ordin să-şi facă efecte şi un director va fi schimbat, premierul va remania ministrul", a declarat Flutur după şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional al PD-L.

Flutur a spus că PD-L rămâne consecvent solicitării de anulare a ordinului ministrului Educaţiei, dar a apreciat că va rămâne fără efecte, datorită acordului din Coaliţie, dar şi faptului că ordinul nu a fost publicat în Monitorul Oficial. 

"Dacă ar fi ca acest ordin să producă efecte şi la primul director schimbat pe acest ordin, sunt convins că premierul va face ce a promis, adică remanierea ministrului", a spus democrat-liberalul. 

El a adăugat că Ecaterina Andronescu trebuie să fie preocupată de întocmirea cât mai rapidă a normelor metodologice ale noii Legi privind sistemul de învăţământ. "Ministrul Educaţiei are foarte multă treabă în aceste zile pentru că socotim că în perioada imediat următoare vor trebui elaborate normele metodologice pentru că legea va merge la promulgare şi va ieşi foarte repede. Ăsta e calendarul pe care trebuie să-l urmărească, şi nu un ordin de centralizare", a conchis Flutur.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a făcut un pas înapoi. Ea a anunţat, după şedinţa Coaliţiei, că ordinul de înlocuire a directorilor şi inspectorilor nu se mai aplică deoarece ministerul elaborează normele de aplicare a noii legi a educaţiei.