MENIU

Fluctuaţia de la CFR a blocat proiecte europene

Foto: NewsIN

Contracte în valoare de peste un miliard de euro ar fi putut fi semnate pentru sectorul feroviar dacă ar fi existat o continuitate la conducerea companiilor feroviare, anul acesta. Înlocuirea continuă a directorilor de la CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă, determinată de instabilitatea la nivel politic, a încetinit procesul de finalizare a unor proiecte din sector.

Practic, în 2009, proceduri începute anul trecut au intrat în stand-by. În mai puţin de zece luni, conducerile companiilor din sectorul feroviar au fost schimbate de trei ori, intervalul de timp la dispoziţia unui director pentru a conduce efectiv compania fiind de trei luni. 2009 este, pe de o parte, anul cu cea mai mare fluctuaţie de top manageri la companiile feroviare de stat, iar, pe de altă parte, anul în care lipsa de investiţii în sector a scos la iveală probleme grave, care au culminat cu trei incidente într-o singură lună.

“Toate aceste întârzieri conduc la blocarea banilor care ar trebui să intre în România şi, implicit, la izolarea economică a României. Sunt delegaţii din partea unor multinaţionale care vin să discute proiecte cu reprezentanţii unei companii şi peste o săptămână descoperă că a fost schimbată conducerea, iar discuţiile trebuie reluate cu alte persoane”, a declarat Ştefan Roşeanu, secretar general al Asociaţiei Industriei Feroviare din România. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
CFR Business Standard Proiecte europene