MENIU

Florin Costea a adus Universităţii un punct nesperat în meciul cu FC Braşov

Foto: NewsIn

Universitatea Craiova a obţinut in extremis un punct în meciul cu FC Braşov, scor 1-1, din etapa a 26-a a Ligii I. După ce au fost conduşi încă din minutul 5, oltenii au egalat prin Florin Costea, cu două minute înainte de final.

În prima repriză pe teren a existat doar FC Braşov, care a şi deschis scorul rapid, după doar 5 minute, prin Romeo Surdu. Acesta a finalizat cu un şut de la şase metri o acţiune purtată pe dreapta de Mihai Roman.

Golul le-a dat aripi braşovenilor, care au continuat să ia cu asalt poarta apărată de Mircea Bornescu, dar acesta a reuşit să menţină diferenţa de pe tabelă, în timp ce colegii săi din atac au părut să nu se regăsească. Doar spre finalul primei părţi Florin Costea şi Spase Dilevski şi-au creat două bune ocazii de a marca, fără a reuşi, însă, să le fructifice, astfel că scorul pauzei a fost 1-0.

La reluare, craiovenii au părut mai determinaţi şi au creat o mai mare presiune la poarta lui DănBuţ Coman, însă după minutul 60 elevii lui Nicolo Napoli au început să-şi piardă din luciditate. Braşovenii nu au făcut decât să încerce să profite de degringolada oaspeţilor, şi au creat în câteva rânduri panică în careul oaspeţilor, fără a reuşi, însă, să concretizeze. După ce Cătălin Munteanu şi Bogdan Nicolae au ratat din poziţii foarte favorabile, fiind blocaţi de defensiva oaspeţilor, Romeo Surdu a ratat incredibil, trimiţând mult pe lângă poartă la o fază la care Bornescu era ca şi bătut (min. 79).

Contrar cursului jocului, Universitatea Craiova a egalat în minututul 88, prin Florin Costea, care a înscris de la 2 metri, după o centrare de ăe stânga a lui Gângioveanu, scăpat de un tackling al lui Bogdan Nicolae.

Caseta tehnică:

FC BRAŞOV - UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-1 (Surdu 1 / Fl. Costea 88)

FC Braşov: D. Coman - Rui Duarte, B. Niculae, Oros, Senin - M. Roman (I. Voicu 72), Măldărăşanu, Adriano, C. Munteanu - Surdu (Hadnagy 84), Sburlea (Ilyeş 62). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Universitatea Craiova: Bornescu - Dănănae, D. Stoica, Găman, Rose - Wobay, Bărboianu, Dilevski (R. Barbu 80), Ologu (Gângioveanu 46) - M. Costea (Dina 61), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: B. Niculae 25, Senin 65 / Găman 43, D. Stoica 56, Bărboianu 70, Rose 76, Fl. Costea 82, R. Barbu 90

Arbitri: Marius Avram - Sorin Caia, Bogdan Medrea

Stadion: Tineretului; Spectatori: 7.000.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida FC Braşov - Universitatea Craiova, scor 1-1.