MENIU

Florile sunt în vogă printre bucătarii francezi

Foto: RTV
Proprietarii unei sere din Marsilia vând flori comestibile

Din grădini şi vaze au ajuns direct în farfurii. Florile sunt noua delicatesă în vogă în Franţa. Bucătarii din Hexagon au descoperit că o pată de culoare dă şi gust unui fel de mâncare, iar proprietarii unei sere din apropiere de Marsilia s-au reprofilat rapid şi le furnizează materie primă.

Virginie Makeff a descoperit că florile ei sunt...delicioase. Aşa că nu le mai vinde în florării, ci la restaurante. Mai ales că Virginie nu foloseşte decât îngrăşăminte naturale, iar florile...sunt organice. Soţul ei vinde marfa la piaţă. Are şi câteva reţete pentru clienţi.

Cu năstureii se pot face nişte aperitive cu brânză de capră, le amestecăm şi sunt delicioase. 

Câteva restaurante îşi fac aprovizionarea numai de la soţii Makeff. Într-unul dintre ele, bucătarii schimbă meniul de la o zi la alta, în funcţie de plantele pe care le găseşte pe tarabă. Oricum, bunătăţile pe bază de petale au un succes nebun.

Însă bucătarii francezi ne avertizează să nu mâncăm flori de la florărie sau din grădini, pentru că, în multe cazuri, plantele au fost tratate cu pesticide. Şi foarte important, ne sfătuiesc să ne asigurăm mai întâi că plantele pe care le vrem în farfurie nu sunt otrăvitoare. 

Mai multe articole despre:
flori retete bucătari