MENIU

Florentin Pandele: Am decis să demisionez din PSD

Foto: NewsIn

Primarul localităţii Voluntari, Florentin Pandele, şi-a anunţat, vineri, la Realitatea TV, demisia din PSD. El spune că este "vinovatul" pentru mitingul de susţinere a lui Gabriel Oprea desfăşurat în urmă cu câteva zile la sediul central al partidului.

"Eu îmi anunţ demisia din partid", a declarat Pandele. "Dacă s-a ajuns ca PSD să fie restructurat, disciplinat, aranjat de maniera în care s-a procedat azi, cred că lucrurile au fost scăpate de sub control", a adăugat el. Primarul de la Voluntari a mai susţinut că nu Gigi Neţoiu a organizat protestul PSD Ilfov de la sediul central al partidului, ci el.

"Eu sunt vinovat pentru organizarea acelui miting. A fost o manifestare în care nu s-a scandat nimic împotriva partidului, a fost o acţiune spontană în care s-a scandat PSD, Gabriel Oprea, Ilfov", a explicat el.

Potrivit modificărilor aduse prin Legea 249/2006, Legii privind Statutul Aleşilor Locali, calitatea de primar încetează odată cu pierderea, prin demisie, a calitatii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei lista a fost ales. În toate cazurile de încetare înainte de termen a mandatului de primar, prefectul emite un ordin prin care constată încetarea mandatului primarului.

Astfel, Florentin Pandele pierde statutul de primar al localităţii Voluntari. Pandele a anunţat că va participa la alegerile viitoare organizate pentru ocuparea acestei funcţii.

Prim-vicepreşedintele comisiei de integritate şi arbitraj a PSD, Doru Giugula, a declarat vineri că acest for a decis să propună excluderea din partid a vicepreşedintelui PSD Ilfov, Gigi Neţoiu, iar cazul Gabriel Oprea nu s-a mai discutat pentru că acesta a demisionat.

Mai multe articole despre:
PSD Ilfov voluntari Florentin Pandele