MENIU

Fiul lui Sile Cămătaru, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru deţinere de droguri

Foto: RTV

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe fiul lui Sile Cămătaru, Albert Florian Balint, la trei ani de închisoare cu suspendare pe o perioadă de 6 ani de încercare, pentru deţinere de droguri de mare risc, împreună cu acesta fiind condamnate încă alte 16 persoane.

Fiul lui Sile Cămătaru împreună cu celelalte persoane din grupul său au fost achitate pentru mai multe infracţiuni, printre care şi constituire de grup infracţional de crimă organizată, pentru care DIICOT i-a trimis în judecată. Cei 17 trebuie să plătească câte 2.700 lei cheltuieli de judecată.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Reamintim că procurorii DIICOT au trimis în judecată, pe 25 ianuarie 2007, o reţea transnaţională de trafic cu droguri, care aducea din Spania şi Olanda droguri de mare risc destinate pieţei autohtone, reţea din care făcea parte şi Albert Balint, fiul lui Sile Cămătaru.

Grupul de crimă organizată a acţionat în mod coordonat, în vederea introducerii pe teritoriul României din ţări Vest Europene (Spania, Olanda) a unor importante cantităţi de droguri de mare risc, respectiv cocaină şi comprimate ecstasy, în vederea vânzării acestora, cu predilecţie în Capitală, pentru a obţine în mod direct şi indirect, importante beneficii materiale, se spune într-un comunicat al Ministerului Public remis agenţiei NewsIn.

Astfel, au fost deferiţi justiţiei, în stare de arest preventiv, următorii inculpaţi: Marian Dragomir  (poreclit Puica), Vasile Ciobanu (Raj), Costel Sandu Mihai (Chinezu), Gheorghe Niculae (Tudor), Marius Ovidiu Păduraru (Pădure Mare), Petrică Remus Dincă (Pădure Mic), Marius Pădure (Marius a lui Băceanu), Albert Florian Balint (Bebe a lui Cămătaru), Emilian Mamele (Bebe Cantemir), Nicolae Iaparnicu. În starede libertate au fost trimişi în judecată şi  Marian Ioan (Martin), Paul Niculae (Chelu), Ion Tudor Niculae (Bure), Valentina Beatrice Burce, Ciobanu Dumitru, Ionuţ Marius Dumitru şi Marius Neacşu (Bărdi).

Cei 17 au fost trimişi în instanţă pentru iniţierea, constituirea, aderarea şi sprijinirea unui grup infracţional organizat în scopulsăvârşirii unor infracţiuni grave, trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc, punere ladispoziţie a locuinţei cu ştiinţă şi cu titlu gratuit în vederea consumului de droguri, finanţarea traficului ilicit internaţional dedroguri de mare risc.

Din probele administrate în cauză, a reieşit că acest grup era foarte bine organizat, sarcinile şi atribuţiile fiecărui membru fiind bine stabilite, aşa încât o parte dintre aceste persoane se ocupau cu comandarea şi finanţarea cumpărării drogurilor de mare risc din ţările Vest Europene, o altă parte se ocupa cu transportul şi introducerea drogurilor în România unde acestea erau vândute, de către o altă parte  a grupului organizat, sumele importante de bani obţinute fiind ulterior împărţite între membrii grupului infracţional organizat în raport de rolul şi atribuţiile acestora în structura grupului.

Reţeaua oferea droguri minorilor şi folosea copii ca dealeri. Inculpaţii Marian Dragomir (Puica), Gheorghe Niculae (Tudor) şi Albert Balint (Bebe a lui Cămătaru) au folosit minori la săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc, unii dintre aceşti minori fiind chiar rude apropiate, cum este cazul învinuiţilor Ionuţ Marius Dumitru (fiul inculpatului Marian Dragomir) şi Beatrice Valentina Ştefan. 

Procurorii au stabilit  că, în mod repetat în cursul anului 2006, o parte din drogurile deţinute în vederea vânzării ori oferirii cu titlugratuit în vederea consumului, erau puse la dispoziţie persoanelor consumatoare de droguri în diferite locuinţe de pe raza Municipiului Bucureşti, cu ştiinţă şi cu titlu gratuit, de către inculpaţii Gheorghe Niculae, Marian Dragomir, Emilian Mamele şi Albert Florian, pentru a asigura o "confidenţialitate" şi o siguranţă acestora, pentru a nu fi depistaţi de către organele abilitate de lege ori de către membrii familiei.

De menţionat faptul că, o mare parte  a activităţilor ilicite de trafic de droguri desfăşurate de către membrii grupului infracţionalorganizat astfel constituit, se desfăşurau in discoteci şi cluburi  din Bucureşti, respectiv Marzin, Maxx, Clona, Gossip, Bingo Europa, Million Dolars etc, mai arată procurorii.

Mai multe articole despre:
proces condamnare trafic de droguri Sile Cămătaru