MENIU

Fitch nu îmbunătăţeşte ratingul României, în ciuda împrumutului extern primit de ţara noastră

Foto: shutterstock.com

Fitch menţine perspectiva negativă pentru datoria României după anunţarea acordului de finanţare în valoare de 20 miliarde euro de la FMI şi alte organizaţii internaţionale, ca urmare a riscurilor de implementare a reformelor, a spus analistul Andrew Colquhoun, la The Money Channel.

"Perspectiva asupra ratingului rămâne negativă", a spus directorul pentru pieţe emergente al Fitch Ratings, Andrew Colquhoun, precizând că agenţia nu urmăreşte doar acordul, ci şi implementarea acestuia.

De altfel, situaţia României ar putea ar putea să se înrăutăţească şi mai mult, din cauza condiţiilor internaţionale nefavorabile. "Perspectivele pentru 2009 sunt bazate pe incertitudine, iar dacă evoluţia economiei globale va fi negativă, acest lucru va avea consecinţe de aceeaşi natură şi pentru România", a mai spus Colquhoun, la The Money Channel.

Analistul de la Fitch a precizat că estimările FMI pentru România sunt realiste şi sunt apropiate de estimările agenţiei de rating, în condiţiile incertitudinii privind climatul economic.
Mai multe articole despre:
România FMI împrumut Fitch înţelegere rating