MENIU

Finanţistul care a generat criza, Bernard Madoff, este bolnav de cancer şi ar putea fi eliberat

Foto: AP

Presa americană a scris că Bernard Madoff, condamnat la 150 de ani de închisoare pentru fraudă, este bolnav de cancer. Reprezentanţii penitenciarului unde fostul magnat este încarcerat au dezminţit acest lucru.

Încă din luna iulie au apărut zvonuri despre starea de sănătate precară a lui Madoff, dar abia acum presa a rupt tăcerea, scrie cotidianul Le Figaro.

New York Post a citat un coleg de penitenciar al celui care timp de 30 de ani a urzit o fraudă de mai mult de 65 de miliarde de dolari, care a spus că Madoff ia pastile cu pumnul, cel puţin 20 în fiecare zi şi că ar fi vorba de un cancer la pancreas.

Wallstreet Journal a confirmat informaţia. Cotidianul economic a titrat pe prima pagină: "Madoff moare de cancer", dar nu a precizat de ce tip de cancer este vorba şi nici în ce stadiu este boala.

Administraţia penitenciarului unde este încarcerat Madoff a dezminţit articolele din presă, despre care a spus că sunt pline de inexactităţi şi a cerut deţinutului permisiunea să poată face publică starea lui de sănătate.

Presa însă este mai puţin preocupată de confirmarea diagnosticului, cât despre faptul că nimic nu a "răsuflat" până acum şi că acuzatul nu a beneficiat de condiţii speciale în timpul procesului, dată fiind starea lui de sănătate.

Dacă se ştia deja condamnat, a vrut oare să-şi apere eventualii complici, se întreabă presa? Apărarea s-a gândit că micşorarea pedepsei ar fi fost nesemnificativă?

Un fost procuror a invocat şi ipoteza unei ultime manipulări. Dacă boala este confirmată, Madoff ar putea cere eliberarea din cauze medicale. Între timp, mai scrie New York Post, Madoff participă la ritualuri de purificare.

 

 

Mai multe articole despre:
penitenciar fraudă criză cancer miliarde