MENIU

FINAL / Ungaria - România 0-1

Foto: NewsIn

Naţionala României a obţinut a patra victorie consecutivă împotriva reprezentativei Ungariei, în amicalul disputat la Budapesta, în memoria handbalistului Marian Cozma. A marcat Tibi Ghioane, în minutul 42.

În doar câteva luni, naţionala României a ajuns de nerecunoscut. Amicalul cu Ungaria reprezintă al doilea meci ca antrenor al lui Răzvan Lucescu şi ultimul test înaintea dificilei deplasări de la Paris, din 5 septembrie, din preliminariile CM 2010. Selecţionerul Răzvan Lucescu pare să se teamă de forţa adversarilor, care ocupă locul secund în grupa 1 de calificare la Campionatul Mondial, şi spune că lotul Ungariei este mai omogen.

România: Coman - Dănănae (Maftei 36), Chivu (Marius Constantin 82), Rădoi (Goian 60), Neşu - Mara (M. Roman 73), Apostol, Ghioane, Max Nicu (Codrea 60) - Dănciulescu (Surdu 46), Marica.

Ungaria: Babos - Gyepes (Feher 73), Vaczak, Juhasz, B. Bodor - Halmasi, Dardai (Gera 46) - Dzsudzsak (Gergely 46), Hajnal, Huszti - Torghelle (Priskin 78).

Cele mai importante momente ale partidei:

Min. 90+2 Feher este la un pas de autogol, după o centrare a lui Roman.

Min. 90 Trei minute de prelungire. În repriza secundă, tricolorii nu au prins cadrul porţii lui Babos.

Min. 88 Spiritele se încing pe teren, după ce Priskin îl împinge pe Goian, care se ciocneşte de Coman.

Min. 86 Primul corner al naţionalei noastre, în repriza secundă, este obţinut de Surdu. Lovitura de colţ rămâne fără rezultat.

Min. 82 Naţionala României are un nou căpitan, pe Dorin Goian, fiindcă fundaşul Interului, Cristi Chivu, a fost înlocuit cu Marius Constantin.

Min. 81 O minge pierdută de tânărul Mihai Roman în preajma careului nostru se transformă într-o acţiune periculoasă pentru unguri. Şut bun al lui Hajnal, de la 20 de metri, dar pe lângă poartă.

Min. 78 Aflat la pământ, accidentat, Cristi Chivu reuşeşte să respingă cu capul şi să oprească o acţiune de atac a gazdelor.

Min. 73 Şut Hajnal, din 13 metri, dar în blocajul la sacrificiu al lui Cristi Chivu.

Min. 71 Gergely îl găseşte perfect cu o minge pe Torghelle, la marginea careului de 16 m, în zonă centrală. Atacantul se întoarce cu mingea, deşi îl avea pe Maftei în spate, dar trimite pe lângă poartă. Atacantul maghiar era în ofsaid, dar arbitrul a lăsat faza să curgă.

Min. 68 Fundaşul Juhasz apare periculos în careul nostru, la toate fazele fixe. Acum a trimis foarte puţin alături, cu capul, la o lovitură de colţ.

Min. 66 Lovitură liberă pentru gazde, din colţul din stânga al careului nostru. Hajnal şutează pe jos, în zid.

Min. 63 Juhasz trage periculos din interiorul careului, o minge respinsă în urma unui corner,iar balonul trece puţin pe lângă bară.

Min. 60 Dublă schimbare în naţionala noastră. Intră Codrea şi Goian, în locul lui Max Nicu şi Rădoi.

Min. 57 Naţionala noastră a stat doar în defensivă în debutul acestei reprize.

Min. 54 Hajnal trece uşor de Chivu, iar centrarea sa este reluată cu capul peste poartă, de Torghelle.

Min. 51 Hajnal bate un corner de pe dreapta pentru lovitura de cap a lui Gyepes, dar mingea trece pe lângă.

Min. 47 În tribune, forţele de ordine se repliază şi evită contactul între suporteri. În teren, Ghioane şutează de la 30 de metri pe lângă poarta lui Babos.

Min. 46 Se aprind torţe în sectorul suporterilor români. Sunt pe cale să izbucnească incidente în tribune, mai mulţi fani maghiari îndreptîndu-se spre zona susţinătorilor tricolorilor.

Min. 45 Centrează Dzsudzsak, prinde Coman. De la margine se arată două minute de prelungire.

Min. 41 Mara îl lansează pe Marica, însă portarul Babos iese la 18 metri şi respinge cu piciorul din faţa atacantului lui Stuttgart.

Min. 36 Dănănae calcă strâmb într-un duel de forţă cu Dzsudzsak şi nu mai poate continua partida. Este înlocuit cu Vasile Maftei.

Min. 32 Şut pe jos al lui Balasz Dzsudzsak, dar Coman reţine cu siguranţă.

Min. 30 Marica protejează o minge pentru Mara, la opt metri de poarta lui Babos, dar arbitrul fluieră fault în atac.

Min. 25 Aflat pe respingere la o lovitură liberă, la marginea careului de 16 m, Max Nicu se întâlneşte cu minea, dar o potriveşte prost pe picior şi trage mult peste poartă.

Min. 20 Cea mai mare ocazie de gol aparţine Ungariei. Huszti trimite periculos din lovitură liberă şi Coman respinge greu, în corner. În momentul execuţiei loviturii de colţ portarul nostru este faultat, iar ungurii trimit mingea de două ori în barele porţii noastre. Arbitrul fluierase însă fault în atac.

Min. 15 Maghiarii încearcă lansări pentru sprinturile lui Torghelle, dar defensiva noastră funcţionează bine şi îl lasă de fiecare dată în ofsaid pe atacantul gazdelor.

Min. 9 Dănciulescu este lansat excelent de Mara, dar ajunge să alerge chiar mai repede şi decât mingea, care îi rămâne în urmă, la intrarea în careul de 16 metri.

Min. 7 Max Nicu obţine primul corner. Iulian Apostol execută, însă ungurii îndepărtează pericolul.

Min. 4 Ungurii sunt mai prezenţi în jumătatea noastră de teren şi împing jocul spre poarta apărată de Coman.

Căpitanii celor două naţionale şi-au prezentat condoleanţe tatălui sportivului ucis la Veszprem, în timp ce pe ecranul uriaş al stadionului au fost afişate imagini cu Marian Cozma.

Întâlnirea a fost precedată de momente emoţionante, în care fanii maghiari i-au aplaudat pe fotbaliştii români aflaţi la încălzire şi au scandat numele lui Marian Cozma, handbalistul în memoria căruia s-a disputat acest amical.