MENIU

FINAL / FC Vaslui - Omonia Nicosia 2-0, în Liga Europa

Foto: NewsIn.ro

FC Vaslui a debutat cu o victorie în Europa League, pe teren propriu, împotriva Omoniei Nicosia. O dublă a lui Mike Temwanjera a făcut diferenţa, iar echipa antrenată de Cristi Dulca are prima şansă la calificarea în play-off.

Echipele de start

FC Vaslui: Kuciak - Buhuş, Cânu, Zubar, Bălace - Gerlem (Gângioveanu 78), Ljubinkovic (Pavlovic 67), Genchev, Burdujan - Wesley, Temwanjera (N. Jovanovic 74). Antrenor: Cristi Dulca.


Omonia:
Kotsolis - Alabi, Charalambous, Zlogar, Davidson - Aloneftis, Kaseke (Konstantinou 77), Patsatzoglu, Aguiar - Zurawski, Khristofi (Efrem 66). Antrenor: Takis Lemonis.

Arbitri: Douglas McDonald - Graham Chambers, Brian McGarry (toţi din Scoţia).

Cele mai importante faze ale meciului:

Finalul primei manşe. FC Vaslui a câştigat cu 2-0.

Min. 90: De la margine se arată trei minute de prelungire.

Min. 89: Nemanja Jovanovic centrează foarte periculos, pe jos, în faţa porţii Omoniei, însă Bruno Aguiar respinge în corner, din faţa lui Wesley.

Min. 84: În ultimele minute, ciprioţii au împins jocul spre poarta lui Kuciak, însă nu şi-au creat situaţii de a înscrie.

Min. 76: Zurawski trimite un balon de urmărire printre apărătorii centrali vasluieni, care iau startul spre propria poartă cu întârziere. Kuciak iese însă inspirat dintre buturi, la 30 m, şi îndepărtează pericolul.

Min. 72: Bruno Aguiar câştigă duelul aerian cu Buhuş, dar trimite la o palmă de stâlpul din dreapta al porţii vasluiene.

Min. 66: Zurawski ratează şi el, cea mai mare ocazie a Omoniei. Şut dintr-o bucată, de la 14 metri puţin lateral dreapta, iar mingea se duce la câţiva centimetri de poarta lui Kuciak.

Min. 65: Wesley ratează cea mai mare ocazie a meciului. Atacantul profită de o neînţelegere între apărătorii centrali ai oaspeţilor, scapă singur cu Kotsolis, dar trimite peste poartă.

Min. 62: Wesley, din poziţie favorabilă, trimite slab cu capul spre poarta lui Kotsolis, iar pe traictorie se interpune un apărător cipriot.


Min. 51: Jocul rămâne echilibrat, iar baloanele se dispută mai mult între cele două careuri. Ruperile de ritm lipsesc cu desăvârşire.

Min. 44: Vasluiul răspunde prin Genchev, dar şutul său, de la 25 m, trece puţin peste poartă.

Min. 43: Cânu respinge defectuos, la 14 metri de propria poartă, în zona centrală, dar Bruno Aguiar nu poate să reia corect spre poarta noastră.

Min. 40: Căpitanul Buhuş îl deposedează excelent pe portughezul Bruno Aguiar, în interiorul careului. Altfel, lusitanul ar fi scăpat singur cu portarul Kuciak.

Min.35: Aloneftis încearcă un lob peste portarul Vasluiului, de la 25 m, dar mingea trece peste transversală.

Min. 31: Tactica Vasluiului este de a-l surprinde pe portarul Omoniei prin şuturi de la distanţă. O astfel de execuţie are şi Gerlem, dar balonul trece pe lângă poartă.

Min. 25: Şut-centrare al lui Gerlem, de la 16 metri, lateral stânga, dar Wesley ajunge prea târziu la minge.

Min. 18: Christofi, aflat în centrul careului gazdelor, ratează de puţin întâlnirea cu o minge centrată prea înalt, de pe partea stângă.

Min. 15: Primul sfert de oră nu a adus vreun şut pe spaţiul vreuneia dintre porţi. Acţiunile vasluienilor se opresc la marginea careului de 16 metri al Omoniei.

Min. 9: Prima mare ocazie a meciului aparţine ciprioţilor. Maciej Zurawski centrează de pe stânga, iar Zlogar reia cu capul puţin pe lângă poartă, din şase metri.

Min.  6: La Vaslui plouă torenţial, iar cele două formaţii nu s-au apropiat periculos una de poarta celeilalte.