MENIU

Filmul Vicky Cristina Barcelona va rula în România din aprilie

Foto: www.canaltcm.com

Filmul "Vicky Cristina Barcelona", care a câştigat Oscarul 2009 pentru cea mai bună actriţă în rol secundar va ajunge în cinematografele din România pe 3 aprilie, iar "The Wrestler", plecat de la gala de duminică noaptea fără niciun premiu, pe 6 martie.

La ceremonia de decernare a premiilor Oscar, desfăşurată la Los Angeles, "Vicky Cristina Barcelona" a avut un procentaj de reuşită de 100%; filmul regizat de Woody Allen a câştigat, prin Penelope Cruz, la singura categorie la care fusese nominalizat. Scenariul urmăreşte povestea unor prietene, interpretate de Rebecca Hall şi Scarlett Johansson, care, într-o vacanţă de vară petrecută în Spania, ajung să se îndrăgostească de acelaşi bărbat, Javier Bardem.

"The Wrestler", în schimb, s-a numărat printre învinşii Oscarurilor 2009. Deşi a avut două nominalizări, pentru cel mai bun actor în rol principal, Mickey Rourke,  şi pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, Marisa Tomei, filmul nu a reuşit să câştige niciun Oscar. Pelicula merită însă toată atenţia, în ciuda poveştii uşor previzibile, care aminteşte de "Rocky". Rourke face însă un rol memorabil, demonstrând că, la 56 de ani, nu a fost prea bătrân pentru revenirea pe marile ecrane.

Un alt învins al galei de duminică noaptea, filmul "Doubt", va ajunge şi el în România, însă nu a fost stabilită data exactă a premierei. "Doubt" a fost nominalizat la categoriile Cel mai bun actor în rol principal, Phillip Seymour Hoffman, Cea mai bună actriţă în rol principal. Meryl Streep, Cea mai bună actriţă în rol secundar (două nominalizări - Amy Adams şi Viola Davis) şi Cel mai bun scenariu, însă nu a obţinut niciun premiu. Filmul are ca subiect cazul unui preot acuzat că a abuzat de un tânăr, într-o poveste despre morală, religie şi lege.  

Marele câştigător al galei Oscar 2009, "Slumdog Millionaire", va ajunge în cinematografele din România pe 13 martie, iar un alt învins al său, "The Reader", pe 20 martie.