MENIU

Fiat va opri pentru 2 săptămâni producţia de motoare Iveco şi va trimite acasă 1.100 de angajaţi

Foto: cabmasters.com

Fiat SpA intenţionează să suspende producţia de motoare pentru camioanele Iveco pentru două săptămâni, aceasta fiind cea mai recentă încercare a grupului italian de a reduce costurile în contextul crizei.

Divizia de camioane a grupului, Fiat Powertrain (FPT), va întrerupe producţia în cadrul fabricii din apropierea oraşului italian Torino în perioada 18-30 mai, şi va trimite acasă aproape 1.100 angajaţi, pentru a reduce costurile, a declarat miercuri o sursă din cadrul companiei.

Divizia de autoturisme a Fiat a renunţat, în schimb, la planurile de a disponibiliza temporar 5.000 de angajaţi ai uzinei Mirafiori în perioada 27 aprilie-3 mai.

"Muncitorii ce au fost vizaţi pentru disponibilizări temporare vor lucra în regim normal", a precizat sursa.

Fiat a suspendat producţia în cadrul unor uzine pentru mai multe săptămâni, în încercare de a reduce costurile şi de a diminua stocurile de automobile nevândute.

Cu toate acestea, ca dovadă că măsurile luate de guvern încep să se facă simţite, vânzările Fiat din Italia au crescut cu 6,1% în martie, în contextul în care numărul total de înmatriculări a crescut cu 0,24%.
Mai multe articole despre:
suspendare producţie Fiat motoare