MENIU

FEN acuză Ministerul Educaţiei că a discriminat absolvenţii "Spiru Haret" la titularizare

Foto: RTV

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a trimis, joi, o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în care o acuză pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, că absolvenţii "Spiru Haret" au fost discriminaţi la examenul de titularizare.

Potrivit FEN, absolvenţii de la Universitatea Spiru Haret au fost discriminaţi de două ori. În primul rând, când nu au fost primiţi la examenul de titularizare, în baza unei hotărâri luate înainte cu câteva ore de susţinerea acestuia, iar în al doilea rând, în judeţele, unde, absolvenţii Spiru Haret au susţinut şi au promovat examenul de titularizare, aceştia nu au putut primi posturi, deoarece ministrul a modificat aplicaţia IT astfel încât să nu poată fi repartizaţi.

"Ceea ca a făcut ministrul Educaţiei este clar o discriminare şi o încălcare flagrantă a legii, cu atât mai mult cu cât în declaraţiile ulterioare a spus că diplomele emise de Spiru Haret sunt valide până la terminarea controlului. (...) Presupuse ilegalităţi de la o universitate, fie ea şi privată, nu pot fi rezolvate prin încălcări grave ale legii şi ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti", a spus secretarul general al FEN, Constantin Ciosu.

În mai multe judeţe din ţară, absolvenţii universităţii Spiru Haret nu au fost lăsaţi să participe la examenul de titularizare după ce inspectoratele şcolare judeţene au primit un ordin de la Ministerul Educaţiei în care se preciza că persoanele cu diplome de la facultăţi neacreditate să nu fie primite.