MENIU

"Femme au chapeau", pictat de Pablo Picasso, a fost vândut pentru 7,7 milioane dolari

Foto: NewsIn

Tabloul lui Pablo Picasso "Femme au chapeau" a fost vândut, miercuri, pentru 7,7 milioane dolari, deşi era estimat iniţial la 12 milioane dolari de casa de licitaţii Christie's.

Femme au chapeau" a făcut parte din colecţia privată a artistului şi regizorului Julian Schnabel. Pictat pe 26 august 1971, "Femme au chapeau" poartă dovada productivităţii neobosite a lui Picasso din ultimii săi ani de viaţă. Tabloul este, în fapt, portretul unei femei cu o privire dură, pictat pe o pânză imensă, care îi dă o prezenţă impozantă.

"Femme au chapeau" a fost vândut de Christie's la doar o zi după ce un al tablou, "La Fille de l'artiste a deux ans et demi avec un bateau", portret al fiicei artistului, Maya, estimat la 16 milioane de lire, nu a reuşit să fie vândut de casa de licitaţii Sotheby's.

Licitaţia Christie's de artă impresionistă şi modernă a înregistrat un succes, cu vânzări totale de 102 milioane dolari, capete de afiş ale licitaţiei fiind două tablouri ale lui Picasso şi o sculptură de bronz Giacometti. Cel de-al doilea tablou al lui Picasso vândut este "Musketeer With a Pipe", pentru 14,6 milioane dolari. Doar 10 dintre cele 48 de opere de artă scoase la licitaţie nu au reuşit să fie vândute.

"Musketeer With a Pipe", care a ţinut coperta catalogului licitaţiei Christie's, a aparţinut lui Jerome Fischer, fondator al companiei de încălţăminte Nine West, victimă a fraudei lui Bernard L. Madoff. Tabloul a fost iniţial estimat de casa de licitaţii la 12-18 milioane de dolari.

Sculptura lui Giacometti, "Bust of Diego", creată între anii 1957 şi 1958, estimată la 6,5 milioane dolari, a fost vândută pentru 7,6 milioane dolari. Sculptura reprezintă capul fratelui artistului.

De asemenea, tabloul "Portrait of Madame M.", pictat în 1932 de artista Tamara de Lempicka a fost vândut pentru 5,5 milioane dolari.
Mai multe articole despre:
licitaţie tablou Pablo Picasso Christies