MENIU

Fără bani pentru reparaţiile unei grădiniţe. Vezi aici condiţiile în care sunt obligaţi să înveţe copiii

Foto: Realitatea TV
Grădiniţa cu probleme.

Criza financiară blochează lucrările de reparaţii la o grădiniţă din Timişoara. Guvernul nu mai are fonduri să finanţeze reabilitarea, iar Primăria Timişoara nu are bază legală pentru a investi bani. De suferit au copiii care sunt nevoiţi să înveţe în spaţii improprii.

Lucrările la Grădiniţa numărul 14 au început la sfârşitul anului trecut, iar termenul de finalizare a expirat acum două zile. Cu toate acestea reparaţiile sunt departe de a fi terminate. Principalul motiv este lipsa banilor. Fondurile alocate de Minister au fost epuizate înainte ca grădiniţa să fie reabilitată.

Deşi conducerea grădiniţei a trimis nenumărate memorii la autorităţi, nu a primit niciun răspuns. Ministerul Educaţiei a precizat încă de la începutul lucrărilor că finanţarea reparaţiilor se va va face din bugetul de stat, în limita sumelor alocate. Reprezentanţii Primăriei Timişoara cunosc situaţia grădiniţei, dar susţin că nu pot face nimic.

Dacă lucrările nu vor fi terminate până la începerea noului an şcolar, copiii vor fi nevoiţi să meargă, ca şi anul trecut, în altă instituţie de învăţământ din oraş, Aici însă, clasele sunt mult prea mici pentru numărul mare de copii. Din această cauză, foarte mulţi părinţi şi-au retras deja copiii de la această grădiniţă. 
Mai multe articole despre:
Timişoara reparaţii copii grădiniţă fonduri