MENIU

Fanii lui Sunderland cer anularea deciziei prin care li se interzice accesul în stadion

Foto: Wikimedia

Suporterii lui Sunderland au iniţiat o petiţie prin care cer clubului să anuleze decizia prin care mai mulţi fani nu mai au voie să intre la meciurile disputate pe arena Stadium of Light, informează ediţia online a The Guardian.

Fanii au fost interzişi pe stadion din cauza incidentelor care au avut loc la 8 august, după un meci amical cu Hearts. Cel puţin 40 de persoane au fost arestate după izbucnirea incidentelor, patru au fost spitalizate, dar nimeni nu a fost acuzat oficial. Un grup de abonaţi ai clubului Sunderland a primit săptămâna trecută scrisori prin care au fost informaţi că nu mai pot intra pe stadion, deoarece conducerea grupării a decis să interzică accesul tuturor celor care au legătură cu incidentele. Clubul a precizat că persoanele găsite nevinovate vor avea voie să asiste la meciuri, dar că decizia a fost luată pentru a-i proteja pe restul fanilor.

Suporterii interzişi, alături de alţi susţinători ai grupării, au lansat o petiţie în care îi cer preşedintelui Niall Quinn să anuleze decizia, ei fiind sprijiniţi şi de Federaţia Suporterilor din Fotbal (FSF).

"Am fost contactaţi după ce fanii au aflat că au fost interzişi şi ne-au cerut ajutorul. Vedem că tot mai multe cluburi îi ameninţă pe fani prin asemenea măsuri. Acum vrem să vedem dacă Sunderland a încălcat condiţiile contractului referitoare la abonaţi. Sperăm ca domnul Quinn îi va asculta pe suporterii echipei sale în această privinţă", a spus preşedintele FSF, Malcolm Clarke.

"Clubul are toleranţă zero faţă de comportamentele anti-sociale şi trebuie să ne gândim la siguranţa majorităţii fanilor", a explicat directorul executiv al grupării, Steve Walton.

Sunderland ocupă locul 8 în Premier League, cu 17 puncte după 11 etape.
Mai multe articole despre:
stadion suporteri fani interzicere Sunderland