MENIU

Familia regală din Abu Dhabi e interesată de Opel

Foto: autospectator.com

Familia regală din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, şi-a confirmat interesul faţă de Opel, filiala germană a grupului General Motors, aflată în impas financiar, potrivit şeicului Hamdan citat de un cotidian german.

"Nu a fost luată încă nicio decizie", a precizat cotidianul, asigurând totuşi că o întrunire ce a avut loc săptămâna trecută cu preşedintele landului Renania de Nord-Westfalia, Jurgen Ruttgers, a fost "foarte pozitivă". În această regiune există o fabrică Opel.

Filiala germană a grupului american General Motors, ce se află în pragul falimentului, este în căutare de investitori străini şi solicită ajutor din partea guvernului german, fiind una dintre victimele crizei economice globale.

Cancelarul german Angela Merkel vrea să acorde ajutor de stat companiei odată cu preluarea participaţiilor de către noii acţionari. Ştirea vine în contextul în care un fond public de investiţii din Abu Dhabi, Aabar Investissements, a preluat un pachet de 9,1% în cadrul grupului auto german Daimler, după ce s-a înscris la o majorare de capital de 1,95 miliarde euro.

Opel are aproximativ 25.000 de angajaţi în Germania şi a anunţat că are nevoie de ajutoare de 3,3 miliarde euro din partea guvernelor europene, pentru a evita disponibilizările şi a menţine fabricile deschise.