MENIU

Familia preşedintelui Băsescu, suspectată că face afaceri la Constanţa, după reţeta imobiliară Popoviciu

Foto: NewsIn
Familia lui Băsescu suspectată că ar fi aplicat reţeta Popoviciu în afacerile imobiliare

Familia preşedintelui Băsescu este suspectată că face afaceri la Constanţa, după reţeta imobiliară Popoviciu. Autorul acuzaţiilor este Grupul de Investigaţii Politice al lui Mugur Ciuvică. La mijloc ar fi vorba tot de un teren de 30 de hectare destinat exploatării agricole.

Ciuvică arată că firma "Global Business & Investments", al cărei acţionar principal este nepotul lui Traian Băsescu, a încheiat un contract cu o staţie de cercetare agricolă din Constanţa.

Aceasta a pus la bătaie un teren de 30 de hectare în schimbul unui profit de 30%, obţinut din exploatarea terenului.

Ciuvică cere instituţiilor abilitate ale statului să cerceteze condiţiile contractului pentru a preveni un posibil tun imobiliar.

Mugur Ciuvică suspectează firma familiei Băsescu că ar putea folosi acest teren în alte scopuri decât cele declarate.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, societatea "Global Business & Investments" funcţionează, în Constanţa, din luna mai a anului 2005. Asociaţii firmei sunt Dragoş Băsescu, în vârstă de 26 de ani, care deţine 85% din acţiuni, şi Opreanu Adriana, în vârstă de 43 de ani, care deţine 15% din acţiuni.

Dragoş Băsescu este fiul lui Mircea Băsescu şi nepotul preşedintelui. Mugur Ciuvică susţine că, deşi obiectul contractului este cercetarea ştiintifică şi producţia în agricultură, firma familiei Băsescu nu are ca obiect de activitate decât dezvoltarea imobiliară.

Ciuvică mai reclamă şi faptul că staţiunea de cercetare din Constanţa, deşi este asociatul principal şi aduce în afacere un teren de 30 de hectare, beneficiază de doar 30% din profit, în timp ce asociatul secund "Global Business & Investments" beneficiază de 70% din profit. 

Vezi şi Casele lui Băsescu: Până să ajungă primar, nu a avut proprietăţi imobiliare în Bucureşti

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, susţine că nu face afaceri cu statul