MENIU

Familia Jackson i-a adus un omagiu megastarului departe de privirile curioşilor

Foto: cnn.com

Familia lui Michael Jackson i-a adus un omagiu megastarului departe de privirile curioşilor, în cimitirul Forest Lawn din Hollywood, înainte ca trupul neînsufleţit să fie dus la ceremonia publică, ce a atras milioane de telespectatori.

Familia lui Michael Jackson i-a adus marţi un omagiu megastarului departe de privirile curioşilor, în cimitirul Forest Lawn din Hollywood, înainte ca trupul neînsufleţit să fie dus la ceremonia publică, ce a atras milioane de telespectatori.

Familia Jackson, printre care cei trei copii ai megastarului, au sosit în mai multe maşini negre la cimitir, pentru un serviciu funebru privat în memoria lui Michael.

După o ceremonie de o oră, sicriul suflat cu aur, acoperit cu flori roşii, a fost urcat într-un dric şi dus spre Staples Center, unde a avut loc omagiul public, la 17 kilometri distanţă.

Accesul spre acest centru şi ieşirile de pe autostrăzi au fost închise de poliţie.

Mama cântăreţului, Katherine, de 79 de ani, care a sosit printre primii la cimitir, a ieşit din maşină împreună cu cei trei copii ai lui Michael şi cu fratele acestuia Jermaine.

Familia şi prietenii, îmbrăcaţi în negru, au asistat apoi la ceremonie în Hall of Liberty, o clădire cu 1.200 de locuri.

Înfiinţat la sfârşitul anilor '40 de un om de afaceri, Hubert Eaton, care dorea să pună capăt tradiţiei cimitirelor sinistre, Forest Lawn Hollywood Hills se întinde pe mai multe zeci de hectare. Simplicitatea mormintelor şi sobrietatea puţinelor monumente funerare este potenţată de discreţia responsabililor săi, care refuză să le ofere turiştilor o hartă a mormintelor starurilor, spre deosebire de celelalte cimitire din oraş.

În Forest Lawn Hollywood Hills sunt înmormântate multe legende ale cinematografiei, printre care Bette Davis, Stan Laurel, Buster Keaton, Dorothy Lamour sau David Carradine. Şi regizorii sunt reprezentaţi - de la Tex Avery la Fritz Lang, Robert Aldrich şi Charles Laughton.

În cimitir se află şi mormintele unor muzicieni celebri - Andy Gibb, de la Bee Gees, cîntăreţul de jazz Ray Brown şi o parte a cenuşei lui Michael Hutchence, solistul INXS.

Tot aici se află statui ale unor figuri emblematice ale istoriei SUA - George Washington, Thomas Jefferson şi Abraham Lincoln - replici ale unor biserici americane istorice, un muzeu şi un mozaic gigantic cu cele mai cunoscute scene din istoria americană.

Mai multe articole despre:
Michael Jackson cimitir sicriu familia