MENIU

Facebook sau HI5, platforme ideale pentru generaţia retrosexuală

FOTO: REALITATEA.NET

Pare greu de crezut, însă poţi întâlni persoane cunoscute în urmă cu mai bine de 20 de ani cu ajutorul site-urilor de socializare. Utilizatorii site-urior gen Facebook sau HI5 au început să îmbătrânească, iar statisticile arată că ele sunt din ce în ce mai populare în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani. Mai cu seamă foşti colegi de liceu sau de facultate, care, pe această cale, păstrează legătura.

Presa americană a dat exemplul unui specialist IT care s-a oferit să îi arate unei prietene cum funcţionează site-ul de socializare şi i-a explicat că motorul de căutare te ajută găseşti foarte repede persoane pe care le cunoşti deja.

Femeia a tastat un nume, cel al primului băiat pe care l-a sărutat în urmă cu 20 de ani, şi după ce l-a găsit printre utilizatori, i-a trimis un mesaj.

Răspunsul nu a întârziat, iar, din acel moment, cei doi au reluat relaţia începută în adolescenţă.

Dealtfel experineţele retrosexuale par să se nască - spun specialiştii - dintr-un amestec intens, aproape necontrolat, de nostalgie şi curiozitate. -E deosebit de incitant să îţi regăseşti o fostă iubită şi să vezi dacă încă te place'' spune un psioholog de de la Universitatea din Georgia.

Cuvântul 'retrosexual' are însă şi o altă conotaţie.. Bărbaţii retrosexuali se disting printr-o identitate masculină clasică, acorda aspectului lor fizic numai un timp strict necesar şi sunt pasionati de activitati tipic "bărbăteşti". Stilul lor poate fi caracterizat succint ca unul simplu, sobru si necizelat. 

Mai multe articole despre:
Facebook hi5 Twitter