MENIU

Facebook, învinuit de destrămarea căsniciilor

1.000 de prietenii pe Facebook costă 140 de euro.

Reţeaua socială este responsabilă de fiecare al cincilea mariaj distrus în Marea Britanie, spune o firmă de avocatură specializată în divorţuri.

O nouă acuzaţie este adusă reţelelor sociale, iar de data asta capul răutăţilor pare a fi Facebook. Avocaţii specializaţi în divorţuri din Marea Britanie spun că explozia unor site-uri sociale precum Facebook sau Bebo îi încurajează pe oameni să-şi înşele partenerul.

Potrivit The Telegraph, mai mulţi parteneri de căsnicie au folosit aceste site-uri pentru a scoate la iveală dovezi de flirt sau chiar de relaţii extra-conjugale, care au condus ulterior la divorţ. O firmă de avocatură specializată în divorţuri afirmă chiar că fiecare a cincea petiţie pe care au primit-o în sarcină face referire la Facebook.

Mesajele şi emailurile care dovedesc flirturi, precum şi chatul împănat de aluzii sexuale sunt cele mai frecvente acuzaţii primite de firma britanică din partea partenerilor de viaţă nemulţumiţi.

Mai multe companii IT au început să facă bani frumoşi din dezvoltarea unor soft-uri care să permită spionarea activităţilor online ale celor bănuiţi de infidelitate.