MENIU

Exit-poll CSOP: Traian Băsescu l-a întrecut cu 0,8 % pe Mircea Geoană. VEZI ȘI ALTE SONDAJE

Geonă este cîătigător în trei exit-poll-uri din patru

Rezultatele finale ale sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, la ora 21.00, relevă că Traian Băsescu a fost preferat de 50,4 % dintre alegători, în timp ce Mircea Geoană de numai 49,6 %, potrivit CSOP. Alte trei institute de sondare îl dau însă câştigător pe candidatul PSD.

Echilibrul dintre candidaţi este confirmat şi de sondajul făcut printre alegători la ieşirea de la urne de către reprezentanţii CSOP, rezultatele centralizate de aceştia relevând un uşor avans pentru Traian Băsescu, despre care spun că ar fi obţinut puţin mai mult de jumătate din voturile celor prezenţi la vot, respectiv 50,4%.

Restul de 49,6%, procent insuficient pentru obţinerea funcţiei, îi este atribuit candidatului PSD, Mircea Geoană. Cifrele prezentate de CSOP reprezintă rezultatele exit-poll-ului de la ora 21.00, fiind finale.

Celelalte institute de sondare anunţă însă victoria lui Mircea Geoană. Astfel, CURS, relevă că acesta ar obţine 50,8%, iar Traian Băsescu 49,2%, în timp ce la CCSB diferenţa este ceva mai mare în favoarea candidatului PSD, de 2,4 procente. El ar fi adunat 51,2% din voturi, iar Băsescu doar 48,8%.

Mai multe articole despre:
alegeri Mircea Geoană Traian Băsescu exit-poll CCSB