MENIU

EXCLUSIV: Un avion Carpatair s-a întors pe Aeroportul din Timişoara din cauza unei defecţiuni tehnice

Foto: REALITATEA.NET
Pasagerilor li s-a spus că avionul are o problemă la motor

O aeronavă Carpatair care efectua o cursă de la Timişoara la Iaşi s-a întors pe aeroportul din Timişoara, la zece minute de la decolare din cauza unei avarii la motor. O a doua aeronavă a avut o problemă tehnică la un generator. Pasagerii au fost îmbarcaţi în alte avioane şi duşi la destinaţii.

O avion Carpatair s-a întors, marţi, pe aeroportul Traian Vuia din Timişoara la zece minute de la decolare, după ce piloţii au sesizat o defecţiune la unul dintre motoare. Incidentul a fost fotografiat şi filmat de un telespectator al Realitatea TV, aflat în avion.

Pasagerilor li s-a spus că avionul are o problemă la motor. Avionul avariat este unul de tipul SAAB 2000.  

Avionul a decolat la 15:10 de la Timişoara. Aeronava implicată în incident aparţine companiei Carpatair. La câteva minute de la decolare, în jurul orei 15:22, s-a întors pe aeroportul Traian Vuia din Timişoara, din cauza unor probleme tehnice, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului. 

Cei 50 de pasageri ai aeronavei au fost transportaţi la destinaţie cu alt avion.

Potrivit directorului general al Carpatair, un capac de la motor s-a deschis în timpul zborului

"Capacul la motorul drept s-a deschis. Acesta a fost deformat, dar nu s-a desprins. Dar vom face investigaţii", a declarat Nicolai Petrov, preşedintele companiei Carpatair. "Nu avem probleme cu acest tip de avion, aviaţia este un subiect interesant pentru media", a conchis preşedintele Carpatair.

Al doilea avion a avut o defecţiune tehnică la un generator

Între timp, un alt avion care a decolat tot de la Timişoara cu destinaţia Bacău a avut probleme. Pilotul a cerut aterizarea de urgenţă după ce a observat că un generator nu funcţionează. Avionul a aterizat în siguranţă, iar pasagerii au plecat la Bacău cu altă aeronavă.

Mai multe articole despre:
Timişoara aeroport pasageri