MENIU

EXCLUSIV / Suporteri stelişti evacuaţi de pe stadionul lui Fener, la ordinul lui Argăseală

Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Suporterii Stelei au fost evacuaţi de pe stadion la ordinul lui Argăseală

Suporterii Stelei povestesc, pentru REALITATEA.NET, un nou episod al "războiului" dintre ei şi conducerea clubului. Doi dintre fanii care au vrut să urmărească meciul direct pe stadionul "Sukru Saracoglu", au avut parte de o surpriză neplăcută: după ce s-au chinuit să facă rost de bilete şi apoi să intre pe stadion, aceştia au fost evacuaţi din tribune pentru că sunt români!

Daniel Marchidan şi Marian Nedelcu, doi dintre suporterii care au făcut deplasarea pe cont propriu la Istanbul, ne-au povestit cum au decurs lucrurile.

"Am plecat 18 persoane cu un autocar, miercuri, 4 noiembrie, la ora 20.30. Iniţial am vrut să ne luam bilete de la club, dar când i-am sunat ne-au spus că ei nu vând bilete, dar că ne putem lua de acolo. Când am ajuns la stadion, ni s-a spus că nu putem să ne cumpărăm bilete de acolo, ci doar de la clubul Steaua. Am mai aşteptat 2-3 ore şi apoi am reuşit să ne cumpărăm bilete la sectorul 36, rezervat oaspeţilor. Un prieten a încercat să intre pe stadion, să îşi ocupe locul, dar ne-a sunat după 30 de minute, să ne spună că nu îl lasă să intre pentru că nu avea "bonul fiscal" şi că i s-a spus să meargă să îşi ia banii înapoi pe bilet, că nu va intra pe stadion.

Mergem toţi şi ne recuperăm banii pe bilete şi ne hotărâm să ne luăm altele în sectorul 39, rezervat turcilor. După 15 minute de când am intrat în acest sector, vine  şeful agenţilor de pază şi ne verifică biletele, ne spune că totul este în ordine şi pleacă. După alte 10 minute au venit nişte poliţişti , care au zis că ne vor muta în altă zonă mai securizată a stadinului. Până la urmă ne-au scos afară şi am rămas şi fără banii de bilete.

Am chemat un reprezentat UEFA, care ne-a dat dreptate că nu aveau motive să fim evacuaţi, dar că nu are ce să facă. Motivaţia a fost una pe care nu o voi uita niciodată: "Başkan Argăseală a vorbit cu başkan turc să nu fie niciun român pe stadion, în afară de cei din delegaţia oficială".

Ne-am întâlnit cu o familie de români, care avea invitaţii din partea unui oficial al clubului Steaua şi care nu au fost lăsaţi să intre pe stadion, din acelaşi motiv: că sunt români! Noi am fost la Istanbul ca turişti, nu avem însemne cu Steaua, nu am făcut scandal. Nu voi mai merge la meciurile Stelei, am fost umilit la Istanbul, nu mai am ce căuta la meciurile echipei pe care o iubesc", au povestit cei doi pentru REALITATEA.NET.

Deşi este acuzată în mod direct, conducerea clubului Steaua, a negat aceste acuzaţii print-un comunicat de presă, publicat e site-ul oficial al clubului.

În comunicat se precizează faptul că "FC Steaua nu şi-a asumat răspunderea în mod oficial pentru spectatorii români care intenţionau să vizioneze această partidă pe stadion, că au existat mai mulţi spectatori români care au urmărit partida de pe stadion şi care nu au fost evacuaţi, dar şi că FC Steaua se delimitează de orice acţiune de interzicere a spectatorilor pe stadionul "Sukru Saracoglu", deoarece această decizie nu putea fi luată de un oficial al clubului nostru".
Mai multe articole despre:
Steaua Istanbul stadion suporteri