MENIU

EXCLUSIV REALITATEA TV - Gabriel Oprea: Nu m-a şantajat nimeni, am preferat să nu fiu o marionetă

Gabriel Oprea: Mi-am dat demisia, aşa face un bărbat sau un om de onoare
Foto: NewsIN

Gabriel Oprea a făcut o declaraţie în exclusivitate pentru Realitatea TV despre motivele demisiei sale de marţi din funcţia de ministru de Interne. El susţine că a fost gestul unui "bărbat, om de onoare" şi că şi-a făcut datoria în calitate de ministru.

Gabriel Oprea a declarat că demisia sa este cel mai corect lucru pe care putea să îl facă. "Aşa face un bărbat sau un om de onoare. Alianţa trebuie să funcţioneze, nu am vrut să fiu un impediment. Nu m-a şantajat nimeni să îmi dau demisia. Am mai fost ministru, şi acolo unde am fost eu mi-am făcut datoria", a declarat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a mai declarat că dacă va fi exclus din Partidul Social Democrat va rămâne cu inima la social-democraţi. "Sunt un social democrat, nu sunt un trădător", a mai spus Gabriel Oprea.

"L-am numit pe domnul Virgil Ardelean pentru că este un om competent şi toţi secretarii de stat au fost agreaţi de către cele mai puternice organizaţii de partid. Am făcut aceste numiri pentru că îmi permite legea şi am avut un singur criteriu atunci când am propus aceste numiri: profesionalismul", a mai spus Gabriel Oprea.

Decizia luată luni în Biroul Permanent "este în opinia mea o decizie care nu reflectă realitatea, este o decizie pe care nu o împărtăşesc. Sunt bărbat, am fost în faţa partidului dar din păcate a fost vorba de o execuţie publică", a adăugat Gabriel Oprea.

"Un membru de partid, un preşedinte de organizaţie nu îşi atacă niciodată partidul. Eu Gabriel Oprea şi organizaţia PSD Ilfov nu mi-am atacat niciodată colegii de partid. Niciodată. Este prima oară când se întâmplă pentru că s-a umplut puţin paharul. Nu le-am cerut oamenilor mei, şi vă dau cuvântul de onoare, să iasă astăzi să protesteze. Oamenii ţin la mine, este normal, avem relaţii inter-umane şi au reacţionat", a explicat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a mai declarat că decizia în privinţa numirilor pe care le-a propus a fost exclusiv a sa: "a fost decizia mea totală. Nu am vorbit cu Traian Băsescu. Nici cu mama nu vorbesc în momentul în care iau decizii".

Gabriel Oprea a anunţat marţi după-amiază că a demisionat din funcţia de ministru de Interne, pentru a nu afecta buna funcţionare a coaliţiei de la guvernare. "Nu am fost lăsat să îmi îndeplinesc mandatul", a adăugat el.

"Am vrut să conduc Ministerul de Interne. Nu vreau să plimb mapa sau să fiu un ministru marionetă. Nu am înţeles să cedez presiunilor exercitate pentru numirea unor persoane în minister", a declarat Gabriel Oprea, odată cu anunţul retragerii sale de la conducerea MAI.

Oprea a explicat că atunci când a făcut numiri în cadrul ministerului a acţionat "corect şi legal". El a subliniat totodată că a acţionat corect şi faţă de partidul din care face parte. "Nu am acţionat niciodată împotriva deciziilor partidului sau în afara disciplinei de partid. Nu am avut ieşiri publice şi critici la adresa colegilor de partid, chiar dacă uneori nu am fost de acord cu aceştia. Nu am intrat în politică mânat de vreun interes economic sau financiar", a mai spus Gabriel Oprea.

Mai multe articole despre:
demisie