MENIU

EVZ: Mircea Geoană are cele mai mari şanse de a deveni preşedinte

<Basescu si Geoana

Mircea Geoană are cele mai mari şanse să devină preşedintele României, scrie ziarul Evenimentul Zilei care citează un sondaj CURS.

Conform rezultatelor unui sondaj CURS publicate de Evenimentul Zilei, Mircea Geoană are cele mai mari şanse să devină preşedinte după al doilea tur de scrutin, luând mai multe voturi de la nehotărâţi decât Traian Băsescu.

Potrivit aceleiaşi surse, Traian  Băsescu va lua cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin. Astfel, Băsescu ar lua 33% din voturi, Geoană ar beneficia de 30% din voturi, iar Crin Antonescu ar fi preferat de doar 18% dintre alegători. Jurnaliştii de la EVZ trag concluzia pe baza acestor rezultate că liderul PNL Crin Antonescu nu are şanse de a intra în turul al doilea.

Se pare că pentru turul doi hotărâtor este votul nehotărâţilor care reprezintă 28% dintre respondenţi în sondaj. Acestora li s-a spus că în unele ţări votul este obligatoriu şi în acest caz pentru cine ar opta. Răspunsurile au fost următoarele: Mircea Geoană este preferat de 15%, pentru Băsescu ar opta 13%  Antonescu beneficiază de 6% din preferinţe, iar Sorin Oprescu doar 4%.

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană Traian Băsescu sondaj EVZ CURS