MENIU

EVZ: Băsescu s-a dus la discuţia cu uninominalii PD-L pregătit cu indicaţii strategice în legătură cu pregătirea campaniei sale pentru prezidenţiale

Foto: evz.ro

Preşedintele era pregătit, luni, să le dea uninominalilor PD-L indicaţii strategice în legătură cu prezidenţialele. Dacă la televizor aplică tactica nehotărârii în legătură cu o nouă candidatură, în spatele uşilor de la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu îşi pregăteşte strategia pentru alegerile din toamnă.

Calculele reale ale şefului statului au fost devoalate de propriile notiţe pregătite pentru întâlnirea de luni cu parlamentarii PD-L şi surprinse de fotoreporterul Evenimentului Zilei (EVZ).

Potrivit celor puse pe hârtie cu mâna sa, Băsescu s-a dus la discuţia cu uninominalii PD-L pregătit să le dea inclusiv indicaţii strategice în legătură cu pregătirea campaniei sale pentru prezidenţiale.

"Candidatura mea trebuie alimentată de PD-L"

Un răspuns clar în legătură cu candidatura a fost aşteptarea numărul unu a democrat-liberalilor. Cum şeful statului dorea să evite scurgerile de informaţii care să-i decredibilizeze poziţia de preocupat exclusiv de criză, conducerea PD-L a tăiat elanul curioşilor, printr-un instructaj strict, însă, cu câteva ore înainte de întâlnire.

Aceeaşi tactică a abordat de altfel şi Băsescu, explicându-le parlamentarilor că nu ar fi corect să fie "şi preşedinte şi candidat" până la toamnă.

Notiţele preşedintelui arată însă că preocuparea pentru candidatură se află pe aceeaşi listă de priorităţi. "Candidatura mea trebuie alimentată de PD-L", era el gata să le spună parlamentarilor în eventualitatea insistenţelor acestora. Fraza a fost scrisă de mâna lui Băsescu într-o listă mai lungă de subiecte pregătite pentru întâlnire, între care Codurile juridice, dosarele de corupţie blocate în parlament, legea unică a salarizării şi a pensiilor sau seceta, menţionate ulterior şi public.

Pe lângă nemulţumirea că partidul nu îl ajută la capitolul imagine, Băsescu voia să dea şi câteva soluţii punctuale de pregătire a terenului de campanie: parlamentarii să facă mai multe "întâlniri cu alegătorii" şi "să explice motivaţia decizilor guvernului" lui Emil Boc pentru a le transforma în avantaje electorale.

Citeşte mai mult