MENIU

Evolved Machines accelerează cercetările în domeniul circuitelor neuronale artificiale

Foto: blog.wired.com

Evolved Machines a activat o platformă de procesare paralelă cu 10.136 de nuclee pentru dezvoltarea circuitelor neuronale artificiale. Aceştia încearcă să folosească această platformă pentru producţia următoarei generaţii de dispozitive olfactive şi de vedere artificiale.

“Mecanismele complexe ale circuitelor neuronale biologice stau la baza capacităţilor extraordinare ale creierului,” a declarat Paul A. Rhodes, Ph.D., CEO al Evolved Machines.

“Simularea acestor mecanisme necesită o putere de procesare paralelă impresionantă de care putem beneficia cu ajutorul tehnologiei de procesare pe GPU. Datorită lucrului pe unitatea de procesare vizuală, vom putea conduce cercetările din domeniul circuitelor neuronale artificiale astfel incât să putem dezvolta următoarea generaţie de dispozitive olfactive şi de vedere artificiale.”

Întregul sistem încorporează 42 de unităţi de procesare vizuală NVIDIA Tesla, controlate de 14 procesoare convenţionale AMD Phenom quad core, care pot dezvolta o putere nominală de procesare de 40 teraflopi. 

"Evolved Machines s-a numărat printre primele companii care au recunoscut potenţialul enorm al unităţilor de procesare vizuală în rezolvarea problemelor complexe," a declarat Andy Keane, general manager, Tesla business din cadrul NVIDIA. "Probabil nu exista o provocare mai mare decât conceperea unei maşini care se comportă asemănător creierului uman şi, de aceea, suntem nerăbdători să vedem ce descoperiri vor face Evolved Machines în ştiinţele neuronale cu noua lor platformă."

Mai multe articole despre:
artificial vedere nucleu