MENIU

Europarlamentare 2019. Dezastru pentru extrema-dreaptă UE înainte de alegeri

Mateo Salvini (dreapta), alături de Heinz-Christian Strache

Europarlamentare 2019. Compromiterea lui Heinz-Christian Strache, vicecancelarul Austriei și unul dintre liderii extremei drepte europene, ar putea lovi direct șansele de succes ale alianței populiste și extremiste din Parlamentul European.

Europarlamentare 2019. Marele miting pregătit de extremiștii europeni la Milano a fost mai degrabă un eșec, iar lovitura primită de liderul partidului extremist din Austria, Heinz-Christian Strache, nu ajută deloc cauza viitoarei familii populiste, naționaliste și eurosceptice din Parlamentul European.

Mitingul din capitala nordului Italiei a avut parte de o prezență redusă, iar localnicii au contestat vehement adunarea, notează Politico.eu.

Nu tocmai momentul de apogeu al unei campanii, așa cum fusese gândit de liderul Ligii, ministrul italian de Interne și una dintre figurile de bază ale viitorului grup extremist, Matteo Salvini.

Europarlamentare 2019: Cifre mediocre în sondaje

Problemele se văd și în sondaje. În ciuda temerilor, analizele sugerează deocamdată că alianța extremiștilor nu va câștiga decât aproximativ 70 de locuri în Parlamentul European.

Criză guvernamentală în Austria! Vor fi alegeri anticipate

Lovitura finală pare să fi venit din Austria. Vicecancelarul Hans Christian Strache, liderul Partidului Libertății, gruparea extremistă austriacă, a fost nevoit să demisioneze după apariția unui clip video șocant.

Filmările arată că acesta ar fi promis contracte publice unei pretinse miliardare ruse, în schimbul unor donaţii.

Hans Christian Strache nu este numai o piesă importantă în alianța extremistă dominată de Salvini și de șefa Adunării Naționale franceze, Marine Le Pen. El este și un aliat apropiat al lui Salvini însuși.

Europarlamentare 2019: Reacția lui Merkel

Este de văzut acum dacă prăbușirea lui Strache va influența direct și alianța extremistă.

Un lucru cert, liderii partidelor din centrul spectrului politic nu au pierdut ocazia de a reacționa.

Angela Merkel l-a catalogat pe vicecancelarul austriac drept un politician ”de vânzare”. Cancelarul german i-a încurajat pe alegători să ”acționeze decisiv” împotriva forțelor care ”ne disprețuiesc valorile și vor să distrugă Uniunea”.