MENIU

Entuziasm popular uriaş în Ghana, înaintea vizitei lui Barack Obama

Cel mai aşteptat şi important moment din istoria recentă a poporului din Ghana va avea loc în acest sfârşit de săptămână. Primul preşedinte afro-american al Statelor Unite, Barack Obama, vizitează cel mai democratic stat din Africa. Obama-mania este cuvântul de ordine, iar ghanezii îşi aşteaptă oaspetele cu o sosie!

Anul trecut, Felix era doar un elev timid dintr-un oraş ghanez. Odată cu victoria lui Obama în alegerile din SUA însă, aproape toată viaţa lui s-a schimbat. Asta pentru că seamănă izbitor cu cel care a devenit deja modelul său în viaţă.

Chiar şi la şcoală, amicii, profesorii, cei mai în vârstă ca EL şi chiar cei mai mici îl strigă acum Obama.

Pasiunea micuţului pentru preşedintele american i-a convins pe părinţi să-l aducă în capitala ţării, unde Obama urmează să ajungă în cursul serii. Iar micul Obama este departe de a fi singurul ghanez entuziasmat de evenimentul anului.

Locuitorii capitalei ghaneze sunt cuprinşi de Obama-manie: tricouri, efigii, biografii şi postere cu Obama se vând ca pâinea caldă. Nici măcar ploaia nu i-a împiedicat pe entuziaşti să plimbe prin oraş un Obama de carton în mărime naturală. Alegerea Ghanei ca primă destinaţie africană a lui Obama a fost o lecţie pentru întreg continentul african. Statul din vestul Africii este considerat cel mai democratic din Africa. 

 

Mai multe articole despre:
Barak Obama