MENIU

Emma Thompson a deschis o expoziţie inspirată din viaţa unei tinere din Rep. Moldova vândută ca sclavă - FOTO

Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV

Povestea unei tinere din Republica Moldova, vândută în Marea Britanie ca sclavă, a inspirat deschiderea unui muzeu în aer liber la New York. Iniţiativa îi aparţine actriţei Emma Thompson. Expoziţia, numită "Călătoria", descrie aventurile femeilor obligate să se prostitueze.

Expoziţia este compusă din şapte containere de vapoare, pe care a fost pictată odiseea tinerei din Republica Moldova, vândută ca sclavă la mii de kilometri distanţă de casă.

"Această instalaţie are la bază călătoria unei femei traficate, o prietenă de-a mea pe nume Elena, care a fost vândută de un prieten de-al ei în Moldova unor oameni, care au obligat-o să se prostitueze la Londra pe când avea 19 ani. Când am cunoscut-o mi-a spus povestea ei, pe care am decis să o împărţim în şapte părţi", spune Emma Thompson.

Fiecare parte a poveştii a fost reconstituită pe câte un container al expoziţiei. Actriţa Emma Thompson speră să atragă atenţia opiniei publice în legătură cu miile de femei, vândute în toată lumea ca sclave pentru prostituţie.