MENIU

Emil Hurezeanu a vorbit la CNN despre Revoluţia din 1989

Hurezeanu crede că în România clasa politică este răspunsul.

Europa liberă, unde lucra analistul român, era principalul mediu de răspândire a informaţiei, singurul punct de reper al milioanelor de români, care vroiau să afle ce se întâmplă pe străzi, în Bucureşti sau în Timişoara.

Prestigiosul post de televiziune CNN dedică în aceste zile o serie de materiale momentului care a schimbat dramatic istoria României acum două decenii. Invitatul special de luni seară a fost analistul politic Emil Hurezeanu.

Hurezeanu a povestit intensitatea acelor momente în care conta doar prezentul. Europa liberă, unde lucra analistul român, era principalul mediu de răspândire a informaţiei, singurul punct de reper al milioanelor de români, care vroiau să afle ce se întâmplă pe străzi, în Bucureşti sau în Timişoara. \"În verva acelor momente, în care raţiunea s-a topit în confuzie, am asistat la un asasinat judiciar al cuplului Ceauşescu\", crede Hurezeanu, care a adăugat: \"Cu un început mai bun, cu un proces mai corect pentru Ceauşescu, justiţia s-ar fi putut construi pe standarde juste\".

Potrivit analistului, după 20 de ani, destinul României este în continuare tulbure. Ce şanse are însă după 20 de ani democraţia în România? Clasa politică a ţării are cheia, crede Emil Hurezeanu.

Mai multe articole despre:
Revoluţie CNN 1989 Europa Liberă Emil Hurezeanu