MENIU

Emil Constantinescu: Traian Băsescu ştia de pregătirea răpirii ziariştilor

Foto: machiavelli.ro
E. Constantinescu: Îl somez pe Traian Băsescu să comunice ce a discutat cu preşedintele Siriei pentru că este un preşedinte vorbăreţ

Fostul preşedinte al României şi-a exprimat, la Realitatea TV, dubiile privind corectitudinea anchetei privind cazul Omar Hayssam.

Emil Constantinescu crede că actualul preşedinte, Traian Băsescu, ar trebui să lămurească de ce a anunţat arestarea sirianului înainte ca aceasta să se fi produs. În plus, îl somează pe actualul lider de la Cotroceni să clarifice şi chestiunea răpirii jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Marie Jeanne Ion şi Sorin Mişcoci.

"Problema priveşte responsabilitatea preşedintelui în iniţierea acestei operaţiuni şi teza mea, o spun de la început, este că preşedintele Traian Băsescu a fost la curent cu pregătirea şi desfăşurarea acestei acţiuni. Mă refer, în primul rând, la pregătirea răpirii ziariştilor. Traian Băsescu trebuie să comunice opiniei publice ce a discutat cu preşedintele Siriei. Îl somez, pentru că este un preşedinte vorbăreţ", aspus Emil Constantinescu.